Op de homepage kan jij via de zoekbalk de catalogus doorzoeken.
Typ een zoekterm in het zoekveld en kies uit de suggestielijst, zoals in Google.

Zelfs als je maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus je verder. Het juiste boek vinden was nog nooit zo gemakkelijk.

Bibliotheekbezoeker raadpleegt de online catalogus

Is het er of is het er niet?

Klik vanuit de resultatenpagina door naar het detailscherm van een boek of ander werk: je ziet meteen of het aanwezig is of niet. Is de door jou gewenste titel uitgeleend aan een andere klant? Je kunt het werk  reserveren met één muisklik.

Verfijnen en filteren

Krijg je veel resultaten bij een zoekopdracht, dan kan je via de opties bovenaan verder verfijnen en filteren. Wil je enkel boeken en geen tijdschriftartikels, klik dan op 'Materiaal' en vink de gewenste optie(s) aan. Op dezelfde manier maak je een onderscheid in werken voor kinderen of volwassenen, of zoek je items in een bepaalde taal. Combineer deze filters volgens je eigen voorkeur.

ZIZO: Zonder inspanning zoeken

ZIZO staat voor Zonder Inspanning Zoeken en is een plaatsingssysteem met kleuren en pictogrammen.
Het is een intuïtief systeem dat gebaseerd is op associatief zoekgedrag. ZIZO houdt alle aspecten van een bepaald onderwerp zoveel mogelijk bij elkaar op het rek, zonder te werken met afkortingen of codes. Elke grote rubriek is onderverdeeld in een aantal deelrubrieken en onderwerpen met dezelfde kleuraanduiding. Je vindt een overzicht van de rubrieken onderaan deze pagina.

Hulp nodig?

Stel gerust je vraag aan een bibliotheekmedewerker of raadpleeg de rubriek Veelgestelde vragen.