Zomeraanbod Antwerpse bibliotheken

Bij het begin van de zomervakantie zijn we verheugd een derde fase van de heropstart te kunnen aankondigen. Vanaf 1 juli worden de veiligheidsmaatregelen verder versoepeld en zijn gezinnen en groepen opnieuw welkom in de bib.

Vrijwilliger leest voor in open lucht

Met het oog op de grote vakantie is het bijzonder handig dat (groot)ouders opnieuw samen met hun (klein)kinderen boeken, strips, dvd’s of cd’s kunnen komen uitkiezen. Tot en met 31 augustus geniet je in de Antwerpse bibliotheken bovendien van een dubbele leentermijn.

Ook vrijetijdsverenigingen kunnen opnieuw een bezoek aan de bibliotheek inplannen.

En de bibliotheken richten vanaf 1 juli opnieuw workshops, voorstellingen en concerten in.

Ter voorbereiding op je bezoek

• Raadpleeg op voorhand de openingstijden van de bibliotheek die je wenst te bezoeken. Alle bibliotheken hebben tot en met 31 augustus aangepaste openingstijden.
  • De computers met catalogus zijn nog niet beschikbaar. Zoek gewenste titels thuis op in de catalogus en kijk goed of ze beschikbaar zijn in de bibliotheek van je keuze. Daar kan je altijd een bibmedewerker aanspreken. Zij helpen je graag kiezen.
  • Er is geen collectieve zomersluiting van de wijkbibliotheken. Kielpark en Elsschot in district Antwerpen, Vertellerij in Berchem en Arena in Deurne blijven de hele zomer geopend.
  • De kleinere wijkbibliotheken Brederode, Sint-Andries en Luchtbal houden wel de gebruikelijke zomersluiting aan van 15 juli tot en met 15 augustus 2020.
  • Bibliotheek Maantje in Merksem blijft gesloten.
  • Omwille van werken zal Bib Permeke van 3 tot 23 augustus 2020 gesloten zijn.

Neem de tijd voor je bezoek

De tijdsdruk om een bibliotheekbezoek binnen het half uur af te ronden, valt weg. Als lid van de bib mag je de tijd nemen om het gewenste lees-, kijk- of luistermateriaal uit te kiezen. Deze versoepeling betekent evenwel niet dat de bibliotheek al terug de ontmoetingsplek is waar je lange(re) tijd kan verblijven om bijvoorbeeld de krant te lezen. Op sommige plekken wordt aan deze behoefte tegemoet gekomen door de inrichting van leestuinen.

Raadpleeg de Uitkalender

De Antwerpse bibliotheken richten vanaf 1 juli opnieuw workshops, voorstellingen en concerten in.

• Hoogtepunt deze zomer is de Bibmobiel die met auteurs, verhalen en boekentips de Antwerpse wijken in trekt.
  • Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er de hele zomer lang de leesactie Bestemming: bib!.
  • Voor de kleinsten komen de voorleesuurtjes van Leeslekker en Verhalen in alle talen terug op gang.

Je vindt het volledige overzicht terug in de Uitkalender.

Pop-up zomerbibs

Permeke kiest voor een vakantie(gevoel) dichtbij huis en installeert samen met enkele partners pop-up zomerbibs.

• In de Babelbühne aan de Slachthuissite brengt Permeke Babelfabels voor en met anderstaligen.
  • In samenwerking met theatergezelschap Comp. Marius strijkt de jeugdbibliotheek dit jaar neer in de leestuin van Permeke.
  • In samenwerking met De Dagen en CoStA wordt de volwassenenwerking van Permeke georganiseerd onder de hangar van ontmoetingscentrum CoStA.
  • Jongeren vinden de Urban Bib terug in de Zomerfabriek, hiervoor gaat Permeke een samenwerking aan met Zomer van Antwerpen.

Je vindt het volledige programma terug op www.permeke.org.

Liever thuisblijven?

Minder mobiele personen kunnen zoals altijd gebruik maken van onze bezorgservice Bib aan Huis. En natuurlijk blijven we online ook open!