Voorleesweek van 21 tot 29 november 2020

Met deze jaarlijkse campagne zet Iedereen Leest het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we deze editie in op ouderbetrokkenheid.

Campagnebeeld Voorleesweek 2020

Lezers maak je samen

Ouders zijn erg belangrijk voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, ...
Want lezers, die creëer je samen.

Boekentips

Heb je inspiratie nodig voor een goed verhaal om voor te lezen? Bekijk de titels in de catalogus.

Voorleesweek in de Antwerpse bibliotheken

Verhalen in alle talen. Kom luisteren naar de leukste en spannendste verhalen in een andere taal.

• Woensdag 18 november van 14.30 tot 15.30 uur
  • Meer informatie

Workshop voorlezen. Kom samen met je kind luisteren naar kamishibai-verhalen en maak kennis met verschillende manieren om voor te lezen.

• Dinsdag 24 november van 15.30 tot 16.30 uur
  • Bibliotheek Vrede, Moorkensplein 19, Borgerhout
  • Voor ouders en hun kinderen (3-8 jaar)
  • Meer informatie

De magie van de voorleeshond! Vertel jouw favoriete verhaal aan één van de lieve voorleeshonden.

• Woensdag 25 november van 14 tot 16 uur
  • Vanaf 6 jaar
  • Meer informatie

Films in de bib: Rosie en Moussa. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael De Cock.

• Woensdag 25 november om 16 uur
  • Meer informatie

Auteurs lezen voor op Facebook. Elke dag van de Voorleesweek leest een bekende auteur voor op de Facebook-pagina van Iedereen Leest.

• Van 20 tot 29 november om 17 uur
  • De filmpjes zijn om 17 uur live, maar je kan ze ook later bekijken