Voorleesweek van 21 tot 29 november 2020

Met deze jaarlijkse campagne zet Iedereen Leest het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we deze editie in op ouderbetrokkenheid.

Campagnebeeld Voorleesweek 2020

Lezers maak je samen

Ouders zijn erg belangrijk voor de leesopvoeding van een kind: hun invloed is het grootst, zo blijkt uit onderzoek. Maar ze staan er niet alleen voor. Een heel netwerk kan hen ondersteunen in die taak: kinderbegeleiders, bibliotheekmedewerkers, leerkrachten, ...
Want lezers, die creëer je samen.

Boekentips

Heb je inspiratie nodig voor een goed verhaal om voor te lezen? Bekijk de titels in de catalogus.

Voorleesweek in de Antwerpse bibliotheken

Verhalen in alle talen. Kom luisteren naar de leukste en spannendste verhalen in een andere taal.

• Woensdag 18 november van 14.30 tot 15.30 uur
  • Meer informatie

Pret à porter. Ontdek de wondere wereld van  babyboekjes, kartonboekjes, flapjesboeken en pop-ups.

• Zaterdag 21 november om 10 en 14 uur
  • Bibliotheek Arena, Arenaplein 62A, Deurne
  • Voor baby’s en peuters en hun ouders
  • Meer informatie

Boekenpret in de bib! Inge Umans duikt mee in boeken met de kinderen en geeft tips aan ouders over voorlezen aan jonge kinderen.

• Zaterdag 21 november om 10 uur
  • Bibliotheek Couwelaar, Te Couwelaarlei 120, Deurne
  • Meer informatie

Nijntje en Nina: lachen naar het konijntje. Kom kijken naar onze uitgebreide nijntjescollectie en ga samen met je (klein)kind op de foto.

• Van 24 tot 28 november tijdens de openingsuren van de bib
  • Bibliotheek Driehoek, Driehoekstraat 43, Ekeren
  • Meer informatie

Lees voor en krijg een kappersbeurt in de bib. Terwijl je voorleest nemen leerlingen uit Werkend Leren Antwerpen je kapsel onder handen.

• Dinsdag 24 november om 13 uur - 13.30 uur - 14 uur - 14.30 uur
  • Donderdag 26 november om 13 uur - 13.30 uur - 14 uur - 14.30 uur
  • Bibliotheek Driehoek, Driehoekstraat 43, Ekeren
  • Meer informatie

Workshop voorlezen. Kom samen met je kind luisteren naar kamishibai-verhalen. Maak kennis met verschillende manieren om voor te lezen.

• Dinsdag 24 november van 15.30 tot 16.30 uur
  • Bibliotheek Vrede, Moorkensplein 19, Borgerhout
  • Voor ouders en hun kinderen (3-8 jaar)
  • Meer informatie

Theater De spiegel en La Miam. Ontdek de wondere wereld van  babyboekjes, kartonboekjes, flapjesboeken en pop-ups.

• Woensdag 25 november om 10.30 uur - 14.30 uur - 16 uur
  • Bibliotheek Kielpark, Wittestraat 10, Antwerpen
  • Voor baby’s en peuters en hun ouders
  • Meer informatie

De magie van de voorleeshond! Kom tijdens de voorleesweek naar Bib Vrede en vertel jouw favoriete verhaal aan één van de lieve voorleeshonden.

• Woensdag 25 november van 14 tot 16 uur
  • Vanaf 6 jaar
  • Meer informatie

Films in de bib: Rosie en Moussa. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Michael De Cock.

• Woensdag 25 november om 16 uur

www.voorleesweek.be