Voorleesweek van 16 tot 24 november

De Voorleesweek 2019 staat in het teken van voorleesrituelen.

Elke avond een verhaaltje voor het slapen gaan, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke ochtend een gedicht bij de fruitpap in het kinderdagverblijf: wat is jullie voorleesritueel? Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om!

Voorleesrituelen in de bib

Voorlezen is ook in de Antwerpse bibliotheken een vast ritueel. Veel bibliotheken organiseren op vaste momenten gratis voorleesuurtjes voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

Voorleesweek in de Antwerpse bibliotheken

Voorleesrituelen. Inspirerende workshop voor ouders van kinderen van 0 tot 2,5 jaar.

• Maandag 18 november om 13.30 uur
  • Bibliotheek Arena, Arenaplein 62A, Deurne
  • Meer informatie

Lees voor en krijg een kappersbeurt in de bib. Terwijl u voorleest nemen leerlingen uit Werkend Leren Antwerpen uw kapsel onder handen.

• Dinsdag 19 november om 13 uur, donderdag 21 november om 13 uur of vrijdag 21 november om 13 uur
  • Bibliotheek Driehoek Driehoekstraat 43, Ekeren
  • Toegangsprijs 2 euro (voorverkoop)
  • Meer informatie

Lachen naar het konijntje.  Nijntje en nina komen naar bibliotheek Driehoek! Kom kijken naar onze uitgebreide nijntjes-collectie en ga op de foto met dit topkonijn.

• Van 19 tot 23 november, tijdens de openingsuren van de bibliotheek
  • Bibliotheek Driehoek, Driehoekstraat 43, Ekeren
  • Meer informatie

Voorleesdag in bibliotheek Hoboken. In de voormiddag zijn jonge kinderen en hun ouders welkom voor Boekstart en Leeslekker. In de namiddag is er een lezing van Isabelle Gielen, auteur van het samenleesboek ‘Sep en Saar'.

• Zaterdag 23 november van 10 tot 14 uur
  • Bibliotheek Hoboken, Kapelstraat 64, Hoboken
  • Meer informatie

De magie van de voorleeshond. Lees jouw favoriete verhaal voor aan één van de lieve voorleeshonden. Irie, Maty en Onyx verwachten je! Inschrijven kan in de bib of via e-mail.

• Woensdag 27 november van 14 tot 17 uur
  • Bibliotheek Vrede, Moorkensplein 19, Borgerhout
  • Meer informatie

Bekijk de stadsreportage in bibliotheek Vrede