Tijdelijke sluiting bibliotheken van 8 tot en met 16 november

Van 8 tot 16 november sluiten de bibliotheken tijdelijk hun deuren. Dat is nodig om een nieuw bibliotheeksysteem (Wise) in gebruik te kunnen nemen. Een nieuw computersysteem in gebruik nemen en uittesten of alles goed werkt, kost helaas tijd. We willen zeker zijn dat we iedereen de best mogelijke service kunnen bieden.

De bibliotheekmedewerkers krijgen in de week sluiting ook even de tijd om het nieuwe softwaresysteem goed in de vingers te krijgen en alles uit te testen zodat zij iedereen vanaf 17 november opnieuw optimaal kunnen bedienen.

In die periode zijn leen- en andere transacties in de bibliotheek jammer genoeg niet mogelijk.

Een jonge vrouw leent materialen uit aan het zelfuitleentoestel. Op de achtergrond kiezen mensen boeken uit de rekken.

Van maandag 8 tot en met dinsdag 16 november 2021 zijn alle openbare bibliotheken van Antwerpen gesloten. Dat betekent dat consulteren van bibliotheekmateriaal, inleveren en uitlenen van materialen en het reserveren van pc's en studieplekken uitzonderlijk niet zal kunnen.

We doen dat om het nieuwe softwaresysteem Wise in gebruik te nemen en te zorgen dat heel de collectie vanaf 17 november opnieuw vlot gebruikt kan worden.

Dan gaan de bibliotheken van start met het nieuwe gebruikers- en retributiereglement waarmee we een sprong maken naar een nog betere en klantvriendelijkere bibliotheek.

Geen leen- en andere transacties mogelijk

Van 8 tot en met 16 november zijn leen- en andere transacties niet mogelijk, zowel in de bib als via Mijn bibliotheek.

• Materialen die via de inleverbus worden ingeleverd, kunnen niet ingenomen worden tot 17 november.
  • Het is niet mogelijk om telefonisch of via Mijn bibliotheek de leentermijn van je materialen te verlengen of materialen te reserveren.
  • Ook online betalingen van je bibliotheeksaldo zijn dan niet mogelijk.

Geen leenverkeer

Om te voorkomen dat bij het in gebruik nemen van de nieuwe software problemen ontstaan, wordt alle leenverkeer tijdelijk opgeschort. Enkel op die manier kan gegarandeerd worden dat alles vanaf 17 november opnieuw vlot uitgeleend kan worden.

Vanaf begin oktober al, is het niet mogelijk om via interbibliothecair leenverkeer materialen te laten overkomen van bibliotheken buiten Antwerpen. Deze dienstverlening wordt hervat vanaf 17 november.

Vanaf 25 oktober is het niet mogelijk om materialen van andere Antwerpse bibliotheken te laten overkomen naar jouw bibliotheek. Vanaf 17 november kan je weer aan de balie of vanuit de publiekscatalogus en Mijn Bibliotheek materialen aanvragen die in een andere bibliotheek van het netwerk op de plank staan.

Boekenmaand

Activiteiten die in het teken van de Antwerpse Boekenmaand staan en in de bibliotheken plaatsvinden, blijven wél doorgaan. Een overzicht van de activiteiten vind je op www.boekenmaand.be. Een ruim aanbod waarmee de

Onderhoudswerken 2 gebouwen

Deze sluitingsperiode wordt ook gebruikt om onderhoudswerken uit te voeren in twee bibliotheken.

• Bibliotheek Driehoek: van 8 tot en met 12 november 2021.
    Deze bib gaat weer open op 17 november.
  • Bibliotheek Sint-Andries: van 8 tot en met 18 november 2021.
    Deze bib gaat weer open op 19 november.

We werken achter de schermen al een hele tijd hard om de sluitingsperiode van jouw bibliotheek zo kort mogelijk te houden. Vanaf 17 november schrijven we dan samen met jou graag aan een nieuw verhaal voor de Antwerpse bibliotheken.