Tijdelijke sluiting Antwerpse bibliotheken

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Om die reden zijn alle Antwerpse bibliotheken gesloten tot en met zondag 19 april 2020. Ook alle activiteiten die in deze periode in uw bibliotheek plaatsvinden, worden geannuleerd.

Voorbeeldweergave van coronavirus

Wat met uw geleende bibmaterialen?

• U mag geleende materialen bijhouden zonder extra kost tot 2 weken na de heropening van de bibliotheken.
  • Voor bibmaterialen waarvan de teruggavedatum in de sluitingsperiode valt, wordt de leentermijn automatisch verlengd.
  • Voor bibmaterialen waarvoor al leengeld betaald moest worden, wordt de verdere aanrekening van het leengeld opgeschort.

Reserveringen

• Als er gereserveerde materialen voor u klaar staan in de bib, dan kunt u die afhalen tot 2 weken na de heropening van de bibliotheken zonder dat er kosten worden aangerekend.
  • U kunt nog steeds online nieuwe reserveringen plaatsen, maar die zullen uiteraard pas na de sluitingsperiode voor u beschikbaar worden.

Lees alle maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.