Stream films en leen e-boeken uit vanaf 15€/jaar

De bibliotheken van Antwerpen lanceren een digitaal abonnement.
Bibliotheek Antwerpen stapt mee in het verhaal van de e-boeken en filmstreaming via de Vlaamse platformen CloudLibrary en Cinébib.
Vanaf 1 november kan je e-boeken lenen en films streamen via je Mijn bibliotheek-account.

stream

E-boeken lezen

Als lid van de bib heb je toegang tot ruim 10.000 Nederlands- en Engelstalige e-boeken, van vlot leesbare fictie (spannende, literaire en romantische boeken) tot populaire non-fictie voor volwassenen, jeugdboeken en audioboeken. De e-boeken kan je op elk toestel lezen.

Via jouw Mijn biblliotheek-account kan je tegelijk 2 e-boeken lezen en 2 e-boeken reserveren. Deze boeken mag je 6 weken houden.
Ontdek hier alles over e-boeken uitlenen.

Cinébib, filmaanbod op 2 platformen

Vanaf 1 november kan je van thuis uit films streamen via jouw Mijn bibliotheek-account. Het filmaanbod bevat voor elk wat wils:  (arthouse) langspeelfilms, documentaires, kortfilms, jeugdfilms en series. Lees hier meer over Cinébib.

Dankzij Cinébib kan je films bekijken op twee verschillende platformen.

Op het Sooner-platform vind je vooral films uit de hedendaagse Europese onafhankelijke cinema, van gerenommeerde klassiekers tot minder bekende parels.

Op het Dalton-platform bekijk je de beste documentaires van DOCVILLE, de strafste kortfilms van het Kortfilmfestival Leuven, de wereldcinema van MOOOV filmfestival en de leukste kinder- en jongerenfilms van JEF. Het aanbod wordt wekelijks aangevuld met nieuwe titels.

Sooner

Digitaal abonnement

Met het digitaal abonnement kan je vanaf 15€ per jaar e-boeken lezen, films streamen én gebruik maken van de ICT-faciliteiten van de bib (printers en computers).

Meer informatie over het digitaal abonnement vind je op de pagina Lidmaatschap en tarieven.