Project gratis film streamen voorlopig stopgezet

Vanaf 1 januari 2021 kan je als lid van de bibliotheek niet langer gratis gebruik maken van het filmstreamingplatform. In de loop van 2021 wordt een vervolgproject opgestart.

Matthias Schoenaerts in Death of a Shadow

Tussen april 2018 en januari 2021 namen de Antwerpse bibliotheken deel aan het pilootproject Filmstreaming in de bib. In deze periode was het streamingplatform Dalton.be gratis toegankelijk via je Mijn Bibliotheekaccount.

Dit proefproject is nu afgerond. De bevindingen worden op Vlaams niveau gebruikt om een nieuwe streamingdienst te ontwikkelen voor bibliotheekleden. Zo breiden de Antwerpse bibliotheken hun dvd-collectie uit met een kwalitatief streamingaanbod van documentaires, (kort)films, jeugd- en wereldcinema on demand. Je leest er binnenkort meer over op dit platform of in jouw bibliotheek.