Poëzieweek van 30 januari tot 5 februari 2020

Motto van deze editie is 'De toekomst is nu!'. Het Poëzieweekgeschenk is een bloemlezing met het werk van tien jonge, talentvolle dichters met onder meer gedichten van stadsdichter Maud Vanhauwaert.

Maud Vanhauwaert te gast in bib Driehoek

Poëzieweek 2020

De Poëzieweek start op donderdag 30 januari 2020 in Vlaanderen en Nederland met #Gedichtendag en duurt tot en met 5 februari.

De toekomst is nu!

Niet alleen met de reuzensprongen van een revolutie, maar ook met de schuchtere pasjes van een peuter die voor het eerst rechtop staat, een kind dat voor het eerst alleen naar school fietst. De eerste kus. de eerste job.

Poëzie is er voor elke stap die je zet in een steeds grotere wereld.

Poëzieweekgeschenk nu

Tijdens de Poëzieweek krijgen de klanten van de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk, getiteld nu, cadeau. Nu is een bloemlezing met werk van tien jonge, talentvolle dichters uit Vlaanderen en Nederland. Ze debuteerden al, maar staan nog aan het begin van hun dichterscarrière. Voor  Vlaanderen is onder meer Antwerps stadsdichter Maud Vanhauwaert geselecteerd. Voor haar tweede bundel Wij zijn evenwijdig werd zij in 2015 beloond met de Publieksprijs Herman de Coninck. Maud Vanhauwaert is stadsdichter van Antwerpen.

Startshow Poëzieweek 2020

Poëziecentrum, Arenberg en Antwerpen Boekenstad presenteren ook dit jaar weer de grote opening van de Poëzieweek 2020.

• Donderdag 30 januari 2020
  • Arenbergschouwburg, Antwerpen

Poëzie mag gevierd worden! Eén van de gasten is Charlotte Van den Broeck.

Poëzieweek in de Antwerpse bibliotheken

Blind date met boeken in Bib Vrede. Kom naar de bib en laat u verwonderen door de mooiste gedichten.

Fatena Al-Ghorra opent de Poëzieweek in bib Arena. Fatena is ideale gastauteur om het splinternieuwe 'boekenrek van meerdere talen' in te wijden.

Gedichtendag in bibliotheek Driehoek. De leesgroep van bib Driehoek brengt haar eigen werken.

• Woensdag 30 januari 2020 om 10 uur
  • Bibliotheek Driehoek, Driehoekstraat 43, Ekeren
  • Meer informatie

Donderdag van de Poëzie & Gedichtendag. Johan de Boose gaat in gesprek met vier Roemeense dichters over experiment en engagement.

• Donderdag 30 januari 2020 om 12.30 uur
  • Bibliotheek Permeke, De Coninckplein, Antwerpen
  • Gratis toegang, iedereen is van harte welkom
  • Meer informatie

De Grijze  Komedie. Vijf dames verdiepen zich in woordkunst met gedichten als proza.

www.poezieweek.com