Poëzieweek van 28 januari tot 3 februari

Het thema van deze editie is 'SAMEN'. Het Poëzieweekgeschenk wordt geschreven door ex-stadsdichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi.

Maud Vanhauwaert te gast in bib Driehoek

Poëzieweek 2021

De Poëzieweek start op donderdag 28 januari 2021 in Vlaanderen en Nederland met #Gedichtendag en duurt tot en met 3 februari.

 

 

 

Thema SAMEN

We leven in tijden van grote verschillen, het eigen gelijk, de een tegen de ander. Tegelijk is er ook samenhorigheid en zijn er verbindende initiatieven van onder uit, wereldwijd. Digitaal of op straat, stil of luidkeels, rond grote thema’s of kleinere, lokale projecten. En dat willen we in de kijker zetten met het thema ‘samen’.

Poëzie is al lang niet meer voorbehouden aan de dichter in de eenzame zolderkamer. Dichters vinden elkaar via festivals en digitale fora. Ze nemen een standpunt in, engageren zich. Ze verbinden en voeden ons, inspireren en brengen samen.

Startshow vanuit Arenberg

De Poëzieweek wordt op gang getrokken met de Startshow Samen Al t'hope op woensdag 27 januari om 19 uur, live vanuit de Arenberg.

14 dichters lezen live voor en hun optredens worden afgewisseld met 16 dichters die een videoboodschap brengen.
Kijk helemaal gratis mee via Spotlight Arenberg.

Poëzieweekgeschenk SAMEN AL 'T HOPE

Tijdens de Poëzieweek krijgen de klanten van de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie het Poëziegeschenk cadeau, getiteld SAMEN AL 'T HOPE. De auteurs zijn deze keer de Nederlander Rodaan Al Galidi en Antwerps ex-stadsdichter Maud Vanhauwaert. Voor haar tweede bundel Wij zijn evenwijdig werd zij in 2015 beloond met de Publieksprijs Herman de Coninck.

Poëzieweek in de klas

Januari is de ideale maand om in de klas aan de slag te gaan met poëzie. Ben je leerkracht en weet je niet goed hoe je hiermee moet beginnen? Vraag de lessuggesties aan. Iedereen Leest en Stichting Lezen verzamelden suggesties voor zowel het basisonderwijs als voor het secundair onderwijs. Vul het formulier in en je krijgt ze automatisch toegestuurd.

Meer informatie

www.poezieweek.com