Poëzieweek van 27 januari tot 2 februari

Het thema van de tiende editie is 'NATUUR'. Het boegbeeld van de Poëzieweek 2022 is Ramsey Nasr.

Maud Vanhauwaert te gast in bib Driehoek

Poëzieweek 2022

De Poëzieweek start op donderdag 27 januari 2022 in Vlaanderen en Nederland met #Gedichtendag en duurt tot en met 2 februari.

Het motto van de Poëzieweek zijn deze woorden van Nasr: ‘bloesemingen en overvloed’.

Thema NATUUR

Tijdens deze Poëzieweek laten we ons verrassen door lieveheersbeestjeswoorden, door slingerplantzinnen en varenverzen. We fluisteren gedichten om de dieren te verwarmen in hun winterslaap, we laten onze woorden waaien in de wind. We geven taal aan wat we belangrijk vinden en willen bewaren. We zingen luid over een groene toekomst, vol bloesemingen en overvloed.

Startshow vanuit Arenberg 

De Poëzieweek wordt feestelijk op gang getrokken met de Startshow  op woensdag 26 januari om 19 uur, live vanuit de Arenberg. Ramsey Nasr is eregast van dit poëziefeest en brengt enkele gasten mee.

Kijk helemaal gratis mee via Spotlight Arenberg.

Poëzieweekgeschenk 'Wij waren onder de betovering'

Publiekslieveling Ramsey Nasr schrijft het Poëziegeschenk 2022. Voor deze lustrumeditie van de Poëzieweek schreef Nasr tien gedichten die hij bundelde tot een bijzonder collector's item met als titel 'Wij waren onder de betovering'. Het Poëziegeschenk is gebaseerd op de honderden brieven die Vincent van Gogh schreef, vanaf zijn jeugd tot aan zijn dood in 1890. 

Het Poëzieweekgeschenk is gratis verkrijgbaar in de boekhandel bij aankoop van € 12,50 aan poëzie.

Poëzieweek in Antwerpen

Tijdens de Poëzieweek staat er in Antwerpen heel wat op het programma. Bekijk een overzicht van de activiteiten op www.antwerpenleest.be.

Poëzieweek in de klas

Januari is de ideale maand om in de klas aan de slag te gaan met poëzie. Ben je leerkracht en weet je niet goed hoe je hiermee moet beginnen? Vraag de lessuggesties aan. Iedereen Leest en Stichting Lezen verzamelden suggesties voor zowel het basisonderwijs als voor het secundair onderwijs. Vul het formulier in en je krijgt ze automatisch toegestuurd.

Meer informatie

www.poezieweek.com