November Boekenmaand: Feest van het boek

In november is het Boekenmaand in Antwerpen. Geniet een hele maand lang van meer dan 100 verschillende activiteiten in Antwerpen: van auteurslezingen en workshops tot wandelingen, van muzikale festivals tot signeersessies en intieme voorleesmomenten.

Een man houdt een boek vast. Op het boek staat November Boekenmaand.

Er is voor ieder wat wils! November Boekenmaand is een feest voor jong en oud: voor iedereen die houdt van verhalen en vertellingen, voor beginnende lezers en veellezers, voor literatuurkenners en striplezers, voor voorlezers en luisteraars, voor muziekliefhebbers en fans van gezellige bezigheden. Jij komt toch ook?

Meer dan 100 activiteiten

Wil je weten wat er allemaal te doen is tijdens November Boekenmaand? Surf dan naar www.boekenmaand.be en bekijk het programma. Er zijn meer dan 100 activiteiten die je kan filteren op datum, op locatie, op interesse enzovoort. Zo vind je snel de activiteiten die bij jou passen.

Doen! Want er zit zeker iets tussen waar jij plezier aan beleeft!

Waar zijn de activiteiten van November Boekenmaand?

November Boekenmaand is een samenwerking tussen heel wat Antwerpse organisaties. Een gevarieerd programma op veel verschillende locaties:

• Bibliotheken
  • Boekhandels en literaire huizen
  • Culturele centra
  • Schouwburgen
  • Musea.

Als je een activiteit opzoekt in het programma op boekenmaand.be staat de locatie met het adres er altijd bij vermeld. Filter de activiteit op locatie zodat je enkel de activiteiten in jouw buurt te zien krijgt.

Activiteiten in de kijker

Als stedelijke bibliotheken werken wij natuurlijk mee aan November Boekenmaand. Dit is een feest dat we absoluut niet willen missen! Daarom organiseren we een heleboel activiteiten voor uiteenlopende doelgroepen. Bekijk de activiteiten in jouw bibliotheek  op boekenmaand.be of op de Facebookpagina van jouw bib.

Hieronder zetten we alvast enkele activiteiten in de kijker, maar er valt nog veel meer te beleven!

24u van Permeke

Op 3 en 4 november gaat het openingsfeest van November Boekenmaand door: in en rond bibliotheek Permeke kan je de klok rond genieten van een gevarieerd programma. De activiteiten zijn grotendeels gratis.
We starten op zaterdag 3 november om 16u met een happy hour en concert. Een heleboel bekende auteurs komen een praatje maken in de bib, o.a. Tülin Erkan, Peter Verhelst, Kristien Hemmerechts, Joke van Leeuwen en Bart Moeyaert. Jongeren amuseren zich in de Kubus met leuke workshops en een silent disco. Op zaterdagavond kan je dansen tussen de boekenrekken tot in de vroege uurtjes.
‘s Zondags nodigen we je uit voor een ontbijtje, waarna je kan deelnemen aan een van de vele belevenissen: voor families met jonge kinderen, voor jongeren én volwassenen. Op het De Coninckplein luister je naar live optredens tot 16u. Dan sluiten we dit 24-urenfeest af.

Ontdek het volledige programma op www.boekenmaand.be

Lezingentour

Grijp je kans om je favoriete schrijver te ontmoeten, of maak kennis met een nieuwe auteur tijdens de lezingentour in de Antwerpse bibliotheken.
Altijd al willen weten hoe een boek tot stand kwam of waar een auteur de nodige inspiratie haalde? Of ben je benieuwd welke emotie de schrijver zelf in een verhaal legt tijdens het voorlezen? Dat kom je te weten tijdens een van de vele lezingen van November Boekenmaand! Er staan een heleboel bekende namen op het programma, o.a. Kristien Hemmerechts, Peter Terrin, Ruth Lasters, Toni Coppers, Pedro De Bruyckere, Mylo Freeman en nog veel meer.

Zoek de lezing van jouw voorkeur in het programma van de lezingentour

Voorleesweek

Van 18 tot 25 november 2023 is het Voorleesweek! We vieren de start van deze feestelijke week met een voorleesontbijt in de bibliotheken op zaterdag 18 november. Verder organiseren de Antwerpse bibliotheken de hele week nog fijne voorleesmomenten en andere belevenissen. De focus ligt voornamelijk op kinderen tussen 0 en 6 jaar, maar uiteraard zijn we niet vergeten om ook enkele activiteiten te organiseren voor wie ouder is.

Kies jouw favoriete activiteit uit in het programma van de voorleesweek

Bekijk het volledige overzicht van de activiteiten op www.boekenmaand.be.