November is Boekenmaand in heel Antwerpen

Antwerpen doopt november om tot Boekenmaand. Heel de maand kan je genieten van events, festivals, expo's, boekenmarktjes, signeersessies en literaire wandelingen. De bibliotheken zullen van 8 tot en met 16 november even sluiten om een nieuw bibliotheeksysteem in gebruik te nemen, maar in de rest van Antwerpen kan je gelukkig ruim aan je literaire trekken geraken om dat gemis te compenseren!

boekenmaand.be

Het programma

Met LEES! Het Boekenfestival start de Boekenmaand met zeven dagen leesplezier in Antwerp Expo. Met boekenstanden, signeersessies en een literair programma. Om het nieuwe boekenevenement te verwelkomen kunnen alle tickethouders tijdens de week van het boekenfestival (1-7/11) een gratis bezoek boeken in een Antwerps museum. Klik hier voor meer info en voorwaarden.

Voor kinderen en gezinnen is er het nieuwe kinderboekenfestival KABAAL in hetpaleis, voor oudere jongeren en jongere ouderen is er het nieuwe storytelling festival Artèl in de Arenberg. In De Studio vindt een nieuwe editie van Grafixx plaats. In het Letterenhuis en de Erfgoedbibliotheek starten twee nieuwe expo’s. Ook de Antwerpse bibliotheken en de boekhandels hebben een activiteitenprogramma. Zo organiseert boekhandel ’t Stad Leest de grootste signeersessie van de stad en hebben de Standaard Boekhandels extra auteursontmoetingen in de aanbieding.

Verder kan je de Paul van Ostaijen- en de stripmurenwandeling doen, is er het maandelijks strip- en boekenplein voor bibliotheek Permeke. En we eindigen met een nieuwe voorleesweek in Antwerpen. En op het gloednieuwe lezersplatform Antwerpen Leest vind je boekentips voor elke smaak en elk genre, maar ook de beste leesplekken en een overzicht van de literaire activiteiten in Antwerpen.

Meer info: www.boekenmaand.be