Gezocht: Antwerpse boekenwormen

Verslind je boeken aan een hoog tempo? Overstelp je jouw vrienden en kennissen met leestips? En ken je de mooiste plekjes in onze stad om rustig een boek of strip open te slaan? Dan ben je de ideale stadslezer voor Antwerpen Leest.

Vrouw zit te lezen aan de waterkant

Antwerpen Leest

Antwerpen Leest is een nieuw digitaal platform voor alle lezers, voorlezers en verhalenvertellers van de stad. Het wordt gevuld met de beste boekentips voor elk genre, de meest knusse leesplekjes en een overzicht van literaire activiteiten in Antwerpen.  Het is niet de bedoeling om alleen maar literaire stukken over meesterwerken te verzamelen. Elke tip is welkom.

Of je nu houdt van dikke romans, strips, luisterverhalen, podcasts of slam poetry, alles krijgt een eigen stekje op Antwerpen Leest. Een plek waar bibliotheken, boekhandels, uitgeverijen, literaire organisaties en uiteraard lezers elkaar ontmoeten.

Literaire evenementen

Met AntwerpenLeest/streams zit je altijd op de eerste rij. De partners van Antwerpen Leest verzamelen op deze plek kwalitatieve digitale uitzendingen. Beluister interviews met auteurs, geniet mee van literaire voorstellingen, boekpresentaties en veel meer.

Letterenhuis, bibliotheek Permeke, Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en Antwerpen Boekenstad slaan de handen in elkaar met Behoud de Begeerte om dit najaar een eerste reeks digitale uitzendingen aan te bieden van literaire programma’s.

Word stadslezer

Heb je zin om het platform mee uit te bouwen? Als stadslezer schrijf je ongeveer 3 keer per jaar een stukje voor Antwerpen Leest. Dat kan gaan over een fantastisch boek dat je las, een schitterend luisterverhaal, jouw nieuwe favoriete leesplek met het mooiste uitzicht of het gezelligste hoekje, of een leuke literaire activiteit waar je naartoe ging. Natuurlijk krijg je begeleiding waar nodig - en de heerlijke warmte van de lezerscommunity.

Vind en geef inspiratie op Antwerpen Leest en schrijf je in als stadslezer.

Mail naar info@antwerpenleest.be