Expo in Permeke: 'Suske en Wiske in 't stad'

In juli krijgt bibliotheek Permeke Suske en Wiske op bezoek. De hele maand staat bib Permeke in het teken van de striphelden uit de Seefhoek met een expo en heel wat leuke activiteiten.

Suske staat op de sokkel van Brabo, klaar om een hand te werpen. Wiske staat voor de sokkel. Op de achtergrond de kathedraal van Antwerpen en enkele huizen van de Groenplaats.

Regelmatig duikt onze metropool op als achtergrond en soms eist onze stad een hoofdrol op in hun stripverhalen. Dat tekenaar Willy Vandersteen koos voor Antwerpen als thuishaven voor Suske en Wiske is geen toeval: hij was geboren en getogen in de Seefhoek.

Expo 'Suske en Wiske in 't stad: De Antwerpse Avonturen'

Stap in de teletijdmachine en laat je terug flitsen over de grenzen van tijd en ruimte. Kom met je eigen ogen zien hoe Suske, Wiske, tante Sidonia, Jerom en Lambik nu al meer dan 75 jaar lang avonturen beleven in onze koekenstad!

De expo 'Suske en Wiske in 't stad' is van 1 juli tot 1 augustus 2021 gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bib

Suske en Wiske-route doorheen de stad

Ontdek te voet, op de fiets of met het openbaar vervoer 10 verschillende locaties in Antwerpen die een rol spelen in de verhalen van Suske en Wiske.
Van 1 tot 29 juli 2021 kan je de route doorheen de stad verkennen. De folder is gratis verkrijgbaar in bibliotheek Permeke.

Suske en Wiske-festival en stripboekenplein

Op zaterdag 3 juli houden we een heus Suske en Wiske - festival in en rond de bib. Onze kleine striphelden komen op bezoek om te vieren dat ze al meer dan 75 jaar dolle avonturen beleven in Antwerpen. In de bib zijn er heel wat leuke workshops, themastanden en signeersessies.
Bekijk het programma en schrijf tijdig in voor de workshops.

Verzamelaars of liefhebbers kunnen tijdens het stripboekenplein snuisteren in collector's items van Suske en Wiske.

Bekijk hier Suske en Wiske in het ATV-nieuws.

Bibliotheek Permeke, De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen
www.permeke.org
In samenwerking met Standaard Uitgeverij.