De Leesjury: nieuwe naam voor Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

In 2021 bestaat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 40 jaar. Dat is hét moment voor een volledige make-over! Met een nieuwe naam, een nieuwe website, een nieuwe look en een paar inhoudelijke aanpassingen wil de Leesjury in de toekomst nog meer kinderen en jongeren enthousiast maken over lezen.

Logo de Leesjury - Vorm: Kris Demey - Illustraties: S. Vanbelle

De nieuwe naam is rechttoe-rechtaan en zegt duidelijk waar het in de Leesjury om draait: boeken lezen én beoordelen. De afkorting KJV was weliswaar erg ingeburgerd, maar voelde een beetje gedateerd. Bovendien kon het over om het even welke jury gaan. Met de nieuwe naam is dit helder

Nieuwe website

Bij de nieuwe naam hoort ook deze volledig nieuwe website, vol informatie en inspiratie voor de juryleden en hun ouders, voor begeleiders en coördinatoren, en voor de selectieteams.

Inhoudelijke vernieuwingen

Inhoudelijk zijn er een paar kleine wijzigingen. Misschien viel het je al op dat er in groep 5 en in groep 6 voortaan zes boeken gelezen worden in plaats van acht. Hopelijk zullen zo meer jongeren (blijven) meedoen. Verder wordt er verder geëxperimenteerd met groep 7, voor wie na de laatste groep nog niet uitgelezen is en de overstap naar literatuur voor volwassenen wil maken.

 

Meer info

www.deleesjury.be