Cultuurweekend 2022 in Antwerpen

Op 27 en 28 augustus trapt het Cultuurweekend het nieuwe cultuurseizoen af. Meer dan 100 cultuurhuizen gooien hun deuren open. Verschillende wandelingen leiden je naar culturele parels in de stad en verschillende Antwerpse districten.

'Cultuurweekend' op en grijze achtergrond waar door gaten een paar klappende handen, een hand met ene micro, een lachende mond, een hand met een schuiftrompet, een voet met balerinaschoen en een hand met boek steken.

Een heel weekend lang zetten talloze cultuurhuizen hun deuren open om het publiek te verrassen met een schitterend programma. Bijzondere wandelroutes nemen je mee langs culturele parels doorheen Antwerpen. Het Operaplein en de Groenplaats worden omgetoverd tot heuse beleefpleinen met podia en dansvloeren. Zo krijgt het publiek alvast een voorsmaakje van het komende cultuurseizoen.

Ontdek de volledige programmatie op cultuurweekend.be.

De Antwerpse bibliotheken op het Beleefplein

Op zondag 28 augustus wordt het Operaplein van 11 tot 18 uur omgetoverd tot een heus Beleefplein. Kom jij ook proeven van het aanbod van de Antwerpse bibliotheken?

BIBmobiel en stadsdichters

Maak kennis met Antwerpen Leest en de nieuwe stadsdichters op de BIBmobiel. De stadsdichters treden op van 14 tot 16 uur.

Bibbus

Ontdek de grootste collectie boeken in Vlaanderen. Word lid van de Antwerpse bibliotheken en geniet van nieuwe interessante voorwaarden. Spring ook even binnen met je kleine kinderen en beleef een mooi verhaal op de bibbus.

BabelFabel voorleesuurtje

Kom genieten van een heerlijke BabelFabel vol mooie, grappige en spannende verhalen. Een voorleesuurtje zoals in de bib, maar dan een beetje anders. Twee vertellers vertellen leuke verhalen, telkens in het Nederlands én een andere taal.

Initiatie SamenLezen

SamenLezen is leuker dan alleen! Wat ons met elkaar verbindt is het verhaal, het boek, én het lees- en luisterplezier. Iedereen welkom voor een initiatie in SamenLezen.

Bekijk het volledige aanbod van het Beleefplein

Cultuurweekend in erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience

De Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience is dé bibliotheek voor Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis van Vlaanderen. In de Nottebohmzaal, de mooiste historische bibliotheekzaal, kan je terecht voor lezingen, workshops en tentoonstellingen.

Ontdek de fragiele en poëtische boekcollages van Camiel Van Breedam in de Nottebohmzaal tijdens het Cultuurweekend.

Slim naar Antwerpen tijdens het Cultuurweekend

Geniet zonder zorgen van een heerlijk weekend boordevol cultuur en kom slim naar Antwerpen.

• Kom je met de bus of tram? De Lijn zorgt voor een extra voordelig ‘cultuurticket’ voor alle lijnen naar Antwerpen. Hiermee reis je tijdens het Cultuurweekend voor slechts 5 euro gedurende 24 uur onbeperkt met alle bussen en trams van de Lijn.
  • De toeristentram leidt je zorgeloos en gratis van plein naar plein.
  • Er worden extra fietsenstallingen op de evenementpleinen voorzien.

Tip: check jouw route op www.slimnaarantwerpen.be.

Cultuurweekend is een initiatief van de stad Antwerpen mede mogelijk gemaakt door De Standaard.