Bibliotheekportaal in een nieuw kleedje

Het bibportaal van de Antwerpse bibliotheken heeft een make-over gekregen. Lees wat er verandert.

Sheddak bibliotheek Permeke

Responsive webdesign

Een belangrijke vernieuwing is de ondersteuning van mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Het ontwerp schaalt mee met de afmetingen van een scherm, zonder in te leveren op leesbaarheid van tekst of bruikbaarheid. Voortaan bladert u dus ook met uw smartphone snel door de catalogus of verlengt u eenvoudig uw leentermijn met uw tablet.

Is het aanwezig in de bib of niet?

De catalogus zelf kreeg een belangrijke update. Zo verschijnt er nu meteen op het detailscherm van een boek of ander werk of het in de bibliotheek aanwezig is of niet, doorklikken is niet meer nodig. Zoeken gaat nu nog sneller via de suggestielijst, net zoals in Google. Zelfs als u maar een deel van de auteursnaam of titel kent, helpt de catalogus u verder. Zoekresultaten filteren kan zoals vroeger met de aangeboden opties voor materialen, talen, leeftijd, genres, …

Mijn Bibliotheek

Mijn Bibliotheek was tot nu toe een aparte tool met een eigen webadres. In het nieuwe bibportaal zijn die functies volledig geïntegreerd. Via het menu bovenaan krijgt u toegang tot een reeks gepersonaliseerde diensten. De leentermijn verlengen, een boek of ander werk uit de catalogus reserveren gaat makkelijk en supersnel, ook op uw smartphone!

Altijd op de hoogte

Het nieuwe bibportaal is het vertrekpunt voor al de informatie over de Antwerpse bibliotheken. U vindt er praktische informatie over lidmaatschap en tarieven, collecties en dienstverlening, auteurslezingen en tentoonstellingen en nog veel meer.