Antwerpse bibliotheken zijn open

Je kan boeken en andere materialen lenen, een pc of studieplek gebruiken. We doen ons uiterste best om je bezoek prettig en corona-veilig te laten verlopen.

Vogelperspectief zicht van op de eerste verdieping in Bib Bist in Wilrijk

Wil je de bibliotheek bezoeken? Hou rekening met deze maatregelen.

• Ontsmet je handen wanneer je de bib binnenkomt.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht, ook als je studeert of een computer gebruikt. Uitzondering voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Houd minstens 1,5 meter afstand van anderen en respecteer de hygiënemaatregelen.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt of in quarantaine zit.

We passen onze dienstverlening tijdelijk aan.

• Als je materialen leent, krijg je een leentermijn van 6 weken.
  • Het aantal materialen dat je kan ontlenen is vanaf 1 juli 2021:
    • +12 jaar: 20 materialen ontlenen
    • -12 jaar: 10 materialen ontlenen

Activiteiten in de bib

Raadpleeg de Uitkalender.

Liever thuisblijven?

• De Antwerpse bibliotheken hebben heel wat digitale diensten waar je gratis gebruik van kunt maken met je Mijn Bibliotheekprofiel. Bekijk de online dienstverlening.
  • Minder mobiele personen kunnen zoals altijd een beroep doen op onze bezorgservice Bib aan Huis.

Ben je nog geen lid van de bib of is je lidmaatschap vervallen? Vraag een abonnement of verlenging aan via het e-loket van stad Antwerpen.

Samen tegen corona: lees meer over de maatregelen in stad Antwerpen