Antwerpse bibliotheken zijn open

Je kan boeken en andere materialen lenen, een pc of studieplek reserveren. We doen ons uiterste best om je bezoek als individuele klant zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Een papa leest een verhaaltje voor aan zijn kind.

© Michiel Devijver – Iedereen Leest

Wil je de bibliotheek bezoeken? Hou rekening met deze maatregelen.

• Kom alleen naar de bibliotheek. Uitzondering voor ouders met kinderen onder de 12 jaar.
  • Het dragen van een mondmasker is verplicht, ook als je studeert of een computer gebruikt. Uitzondering voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Beperk je bezoek tot maximum 30 minuten.
  • Houd minstens 1,5 meter afstand van anderen en respecteer de hygiënemaatregelen.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt of in quarantaine zit.

We passen onze dienstverlening tijdelijk aan.

• Als je materialen leent krijg je een leentermijn van 6 weken.
  • Het aantal materialen dat je kan lenen wordt verdubbeld.
  • Als je een computer of studieplek wil reserveren, is registratie verplicht. Meld je vooraf aan de balie of scan de QR-code die uithangt in de bibliotheek. Geef je A-kaartnummer door.
  • Ben je nog geen lid van de bib of is je lidmaatschap vervallen? Vraag een abonnement of verlenging aan via het e-loket van stad Antwerpen

We passen de openingstijden voor bibliotheken Permeke en Hoboken tijdelijk aan.

Bibliotheek Permeke

• Maandag - donderdag van 12 tot 20 uur
  • Vrijdag van 12 tot 17 uur
  • Zaterdag van 10 tot 17 uur
  • Zondag van 10 tot 14 uur

Bibliotheek Hoboken

• Maandag gesloten
  • Dinsdag - woensdag van 10 tot 20 uur
  • Donderdag - zaterdag van 10 tot 17 uur
  • Zondag gesloten

Bekijk de openingstijden van alle bibliotheken.

Activiteiten in de bib

Alle culturele activiteiten voor volwassenen zijn geannuleerd of afgelast tot 31 december 2020. Activiteiten voor kinderen onder 12 jaar kunnen wel nog plaatsvinden. Raadpleeg de Uitkalender.

Liever thuisblijven?

• De Antwerpse bibliotheken hebben heel wat digitale diensten waar je gratis gebruik van kunt maken met je Mijn Bibliotheekprofiel. Bekijk de online dienstverlening.
  • Minder mobiele personen kunnen zoals altijd een beroep doen op onze bezorgservice Bib aan Huis.

Samen tegen corona: lees meer over de maatregelen in stad Antwerpen