Antwerpse bibliotheken opnieuw open vanaf 2 juni

De bibliotheken heropenen op dinsdag 2 juni als ‘uitleenbibliotheek’ voor het lenen en terugbrengen van bibliotheekmaterialen. Andere diensten zoals de werk- en studieplekken, pc's, printers en krantenhoek zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

Vrouw scant boeken aan het zelfuitleentoestel in bib Vrede

We zijn blij om je als lid weer zonder afspraak te mogen verwelkomen voor het uitzoeken en lenen van boeken, strips, cd's en films. Van 2 juni tot en met 31 augustus geniet je in de Antwerpse bibliotheken bovendien van een dubbele leentermijn.

We doen ons uiterste best om je bezoek als individuele klant zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen. Je leest hier welke maatregelen we hebben getroffen om de veiligheid te garanderen voor bezoekers en medewerkers.

Ter voorbereiding op je bezoek

• Raadpleeg de openingstijden van de bibliotheek die je wenst te bezoeken. Alle bibliotheken krijgen van 2 juni tot en met 31 augustus aangepaste openingstijden. Sommige wijkbibliotheken zijn gesloten van 15 juli tot en met 15 augustus.
  • Kom alleen naar de bibliotheek. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen toegang onder begeleiding van een volwassen gezinslid.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. De Antwerpse bibliotheken bieden uitgebreide digitale diensten aan waar je ook thuis gebruik van kunt maken.
  • Bereid je bezoek voor om je verblijf zo kort mogelijk te houden. Zoek gewenste titels op in de catalogus en kijk goed of ze beschikbaar zijn in de bibliotheek van je keuze.
  • Ben je nog geen lid van de bib of is je lidmaatschap vervallen? Vraag een abonnement of verlenging aan via het e-loket van stad Antwerpen.

Veiligheidsmaatregelen in de bibliotheken

• Houd minstens 1,5 meter afstand van anderen, ook buiten.
  • Raak boeken en andere materialen niet onnodig aan.
  • Blijf niet langer dan 30 minuten in de bibliotheek.
  • De publieke pc's zijn nog niet beschikbaar.
  • De computers met catalogus zijn niet beschikbaar. Zoek gewenste titels thuis op in de catalogus of spreek de bibmedewerkers aan. Zij helpen je graag kiezen.
  • Boeken of andere materialen laten overbrengen van een andere bibliotheek is voorlopig niet mogelijk.
  • De toiletten zijn gesloten voor publiek.
  • Onze medewerkers letten erop dat iedereen zich aan deze veiligheidsmaatregelen houdt.

Liever afhalen of thuisblijven?

Wil je liever een pakket afhalen? Dat kan, want de districtsbibliotheken bieden nog steeds de afhaalservice aan. Minder mobiele personen kunnen zoals altijd gebruik maken van onze bezorgservice Bib aan Huis. En natuurlijk blijven we online ook open!