Antwerpse bibliotheken blijven open als uitleenbibliotheek

Ook na de nieuwe maatregelen blijven individuele bezoekers en gezinnen welkom in de bib. Hou er rekening mee dat het dragen van een mondmasker verplicht is als je de bibliotheek bezoekt.

Een papa leest een verhaaltje voor aan zijn kind.

De bibliotheken heropenden begin juni als ‘uitleenbibliotheek’ voor het lenen en terugbrengen van materialen. Andere diensten zoals verblijfsruimten, zitplekken en de krantenhoek zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

We zijn blij om je als lid te mogen verwelkomen voor het uitzoeken en lenen van boeken, strips, cd's en films. Tot en met 31 augustus geniet je in de Antwerpse bibliotheken bovendien van een dubbele leentermijn.

Samen tegen corona: lees meer over de maatregelen in stad Antwerpen

Ter voorbereiding op je bezoek

• Breng een mondmasker mee. Het dragen van een mondmasker is verplicht in elke bibliotheek. Dat geldt niet voor kinderen jonger dan 12 en mensen die om medische redenen geen mondmasker kunnen dragen.
  • Raadpleeg op voorhand de openingstijden van de bibliotheek die je wenst te bezoeken. Alle bibliotheken hebben tot en met 31 augustus aangepaste openingstijden.
  • Bibliotheek Permeke is door verbouwingswerken gesloten van 3 tot 23 augustus. Materialen opvragen voor leenverkeer is niet mogelijk.
  • Bibliotheek Kielpark is gesloten tussen 1 en 17 september. Materialen opvragen voor leenverkeer is niet mogelijk.
  • Kom alleen naar de bibliotheek. Kinderen jonger dan 12 jaar krijgen toegang onder begeleiding van een volwassen gezinslid.
  • Bereid je bezoek voor om je verblijf zo kort mogelijk te houden. Zoek gewenste titels thuis op in de catalogus en kijk goed of ze beschikbaar zijn in de bibliotheek van je keuze. Daar kan je altijd een bibmedewerker aanspreken. Zij helpen je graag kiezen.
  • Kom niet als je verkoudheidsklachten hebt. De Antwerpse bibliotheken bieden uitgebreide digitale diensten aan waar je ook thuis gebruik van kunt maken.
  • Ben je nog geen lid van de bib of is je lidmaatschap vervallen? Vraag een abonnement of verlenging aan via het e-loket van stad Antwerpen

Veiligheidsmaatregelen in de bibliotheken

• Houd minstens 1,5 meter afstand van anderen, ook buiten.
  • Raak boeken en andere materialen niet onnodig aan.
  • Blijf niet langer dan 30 minuten in de bibliotheek.
  • In elke bibliotheek zijn er cataloguspc's beschikbaar. Vraag meer info ter plaatse aan een medewerker.
  • In elke bibliotheek zijn er enkele publiekspc's beschikbaar. Gebruik is beperkt tot 1 uur per dag.
  • Gebruik maken van een studieplek is beperkt tot 1 uur per dag.
  • Onze medewerkers letten erop dat iedereen zich aan deze veiligheidsmaatregelen houdt.

Raadpleeg de Uitkalender

• De culturele activiteiten voor volwassenen zijn uitgesteld of afgelast.
  • Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar is er de hele zomer lang de leesactie Bestemming: bib!.
  • Voor de kleinsten komen de voorleesuurtjes van Leeslekker en Verhalen in alle talen terug op gang.

Je vindt het volledige overzicht terug in de Uitkalender.

Pop-up zomerbibs

Permeke kiest voor een vakantie(gevoel) dichtbij huis en installeert samen met enkele partners pop-up zomerbibs.

• In samenwerking met toneelmakers Comp. Marius strijkt de Zomerbibliotheek dit jaar neer in de leestuin van Permeke.
  • Een groot deel van de volwassenencollectie van Permeke vind je terug in ontmoetingscentrum CoStA.

Liever thuisblijven?

Minder mobiele personen kunnen zoals altijd gebruik maken van onze bezorgservice Bib aan Huis. En natuurlijk blijven we online ook open!