Een papa leest een verhaaltje voor aan zijn kind.

Welkom in de bibliotheek!

We doen er alles aan om je maximaal van onze diensten te laten genieten, in veilige en ontspannende omstandigheden. Vanaf maandag 28 september kan je ook opnieuw gebruikmaken van de verblijfsfunctie van de bib.
 

Lees verder

StuDays 2020 geeft elke student een gratis trimesterabonnement voor alle Antwerpse openbare bibliotheken.

Lees verder

Verslind je boeken aan een hoog tempo? Overstelp je jouw vrienden en kennissen met leestips? En ken je de mooiste plekjes in onze stad om rustig een boek of strip open te slaan? Dan ben je de ideale stadslezer voor Antwerpen Leest.

Lees verder
Kinderen luisteren naar de prijsuitreiking KJV 2019

Winnaars Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2019-2020 zijn gekend

Op 11 juni maakte Iedereen Leest - met coronavertraging - de winnaars bekend voor het afgelopen werkingsjaar van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV).

Lees verder
Bezoeker scant materialen in bib Bist

Wilrijk experimenteert met 'onbemande bibliotheek'

Bib Bist wordt een 'onbemande bib' tijdens een deel van de openingsuren. Geregistreerde leden kunnen zelf materialen lenen of terugbrengen, kranten en tijdschriften lezen en een pc van de bib gebruiken.

Lees verder

Haal gratis een filmfestival in huis

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Als lid van de Antwerpse bibliotheken stream je gratis en onbeperkt films van het online-'video on demand'-platform Dalton.be.

Lees verder

Boekenverkoop via Antwerpse Kringwinkels

De stad heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met vzw Kringwinkel Antwerpen voor het ophalen en verkopen van afgevoerde bibliotheekmaterialen.

Lees verder

Bib Luchtbal verhuist

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw ontmoetingscentrum Luchtbal. Tijdens de werken verhuist de bib naar een andere plek in de buurt.

Lees verder