Voorbeeldweergave van coronavirus

Tijdelijke sluiting Antwerpse bibliotheken

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Om die reden zijn alle Antwerpse bibliotheken gesloten tot en met zondag 19 april 2020. Ook alle activiteiten die in …

Lees verder

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Als lid van de Antwerpse bibliotheken streamt u gratis en onbeperkt films van het online-'video on demand'-platform Dalton.be.

Lees verder

De deadline om te stemmen op je favoriete boeken is uitgesteld tot maandag 3 mei. Hier lees je hoe je geldig stemt zonder een formulier binnen te brengen in de bib.

Lees verder
Vrouw zit te lezen aan de waterkant

Gezocht: Antwerpse boekenwormen

Verslindt u boeken aan een hoog tempo? Overstelpt u vrienden en kennissen met leestips? En kent u de mooiste plekjes in onze stad om rustig een boek of strip open te slaan? Dan bent u de ideale Stadslezer voor Antwerpen Leest.

Lees verder
Bezoeker scant materialen in bib Bist

Wilrijk experimenteert met 'onbemande bibliotheek'

Bib Bist wordt een 'onbemande bib' tijdens een deel van de openingsuren. Geregistreerde leden kunnen vanaf 1 maart zelf materialen lenen of terugbrengen, kranten en tijdschriften lezen en een pc van de bib gebruiken.

Lees verder
Handmatig oogsten van zaden

De zadenbibs openen op 22 februari

Zaterdag 22 februari openen de zadenbibs in het EcoHuis en in bibliotheken De Poort, Driehoek, Park en Bist opnieuw de deuren.

Lees verder

Online leren met de bib

Volg tot 30 cursussen gratis via uw Mijn Bibliotheekaccount. In de bib of bij u thuis, aan u de keuze.

Lees verder

Boekenverkoop via Antwerpse Kringwinkels

De stad heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met vzw Kringwinkel Antwerpen voor het ophalen en verkopen van afgevoerde bibliotheekmaterialen.

Lees verder

Bib Luchtbal verhuist

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw ontmoetingscentrum Luchtbal. Tijdens de werken verhuist de bib naar een andere plek in de buurt.

Lees verder