UPDATE - De Vertellerij terug open

In de nacht van 20 op 21 oktober zorgde het stormweer met veel regen en harde wind voor schade aan het dak van bibliotheek De Vertellerij.

Lees verder

Antwerpen doopt november om tot Boekenmaand. Heel de maand kan je genieten van events, festivals, expo's, boekenmarktjes, signeersessies en literaire wandelingen. De bibliotheken zullen

Lees verder

Van 8 tot 16 november sluiten de bibliotheken tijdelijk hun deuren. Dat is nodig om een nieuw bibliotheeksysteem (Wise) in gebruik te kunnen nemen. Een nieuw computersysteem in gebruik nemen en uittesten of alles goed werkt, kost helaas tijd. We …

Lees verder
Nieuw bibliotheekreglement

Nieuw gebruikersreglement Antwerpse openbare bibliotheken

Vanaf midden november starten de Antwerpse bibliotheken met een nieuw gebruikersreglement. Leentermijnen verbeteren, oplopende boetes verdwijnen en er wordt ingezet op een betere toegankelijkheid. Voor jongeren tot 26 jaar, leerkrachten en mensen met recht op kansentarief is het lidmaatschap voortaan gratis. Voor volwassenen bedraagt het lidmaatschap 15€.

Lees verder
Week van de Doden

Feest van de Doden in Permeke

Tijdens de maand oktober zet Permeke haar deuren open voor de Mexicaanse cultuur. Doe mee aan een creatieve workshop, bekijk de kleurrijke tentoonstelling of een mooie familiefilm en kom dansen op het feest!

Lees verder
Logo de Leesjury - Vorm: Kris Demey - Illustraties: S. Vanbelle

De Leesjury: nieuwe naam voor Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen

In 2021 bestaat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 40 jaar. Dat is hét moment voor een volledige make-over! Met een nieuwe naam, een nieuwe website, een nieuwe look en een paar inhoudelijke aanpassingen wil de Leesjury in de toekomst nog meer kinderen en jongeren enthousiast maken over lezen.

Lees verder
Vrouw leest de krant op een tablet van de bib

Digitaal krantenarchief vernieuwd

Wist je dat je via de bibliotheek in alle krantenarchieven artikels kan zoeken? Het krantenarchief in de catalogus ziet er sinds kort wat mooier uit. Neem snel een kijkje.

Lees verder
Een klein meisje snuistert in een bak met strips.

November is Boekenmaand in Antwerpen

Antwerpen wordt opnieuw gaststad van het grootste boekenevenement van het land in Antwerp Expo en doopt heel de maand november om tot Boekenmaand met tal van festivals, expo’s, wandelingen, signeersessies en auteursontmoetingen.

Lees verder
Meisje luistert naar een podcast in de bibliotheek

Podcast: bib Arena leest voor

Als alternatief voor de voorleesuurtjes in de bib biedt Arena podcasts aan. Zes auteurs van kinderboeken lezen zelf voor uit eigen werk.

Lees verder
Matthias Schoenaerts in Death of a Shadow

Project gratis film streamen voorlopig stopgezet

Vanaf 1 januari 2021 kan je als lid van de bibliotheek niet langer gratis gebruik maken van het filmstreamingplatform. In de loop van 2021 wordt een vervolgproject opgestart. 

Lees verder