Vrouw scant boeken aan het zelfuitleentoestel in bib Vrede

Antwerpse bibliotheken opnieuw open vanaf 2 juni

De bibliotheken heropenen op dinsdag 2 juni als ‘uitleenbibliotheek’ voor het lenen en terugbrengen van bibliotheekmaterialen. Andere diensten zoals de werk- en studieplekken, pc's, printers en krantenhoek zijn voorlopig nog niet beschikbaar.

Lees verder

Als lid van de bibliotheek kan je materialen op afspraak afhalen in elk district. Zo breiden we onze service uit voor iedereen die, naast de digitale dienstverlening, gra…

Lees verder

Vakantietrip in eigen land of gewoon thuisblijven? Met een stapel boeken, muziek en films van de bibliotheek heb je altijd goed gekozen!
 

Lees verder
Kinderen luisteren naar de prijsuitreiking KJV 2019

Ben je KJV-lid? Stem via de internetjury of met het online stemformulier.

De deadline om te stemmen op je favoriete boeken is uitgesteld tot maandag 1 juni. Hier lees je hoe je geldig stemt zonder een formulier binnen te brengen in de bib.

Lees verder
Voorbeeldweergave van coronavirus

Tijdelijke sluiting Antwerpse bibliotheken

We moeten er alles aan blijven doen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Om die reden besliste de stad dat alle bibliotheken tot en met 1 juni gesloten blijven. Ook alle activiteiten die in je bibliotheek zouden plaatsvinden, worden geannuleerd.

Lees verder
Vrouw zit te lezen aan de waterkant

Gezocht: Antwerpse boekenwormen

Verslind je boeken aan een hoog tempo? Overstelp je jouw vrienden en kennissen met leestips? En ken je de mooiste plekjes in onze stad om rustig een boek of strip open te slaan? Dan ben je de ideale stadslezer voor Antwerpen Leest.

Lees verder

Haal gratis een filmfestival in huis

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Als lid van de Antwerpse bibliotheken stream je gratis en onbeperkt films van het online-'video on demand'-platform Dalton.be.

Lees verder

Boekenverkoop via Antwerpse Kringwinkels

De stad heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met vzw Kringwinkel Antwerpen voor het ophalen en verkopen van afgevoerde bibliotheekmaterialen.

Lees verder

Bib Luchtbal verhuist

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw ontmoetingscentrum Luchtbal. Tijdens de werken verhuist de bib naar een andere plek in de buurt.

Lees verder