Vrouw haalt een boek af aan de balie van bib Permeke

Antwerpse bibliotheken zijn open

Je kan boeken en andere materialen lenen, een pc of studieplek reserveren. We doen ons uiterste best om je bezoek als individuele klant zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Lees verder

Wist je dat je via de bibliotheek in alle krantenarchieven artikels kan zoeken? Het krantenarchief in de catalogus ziet er sinds kort wat mooier uit. Neem snel een kijkje.

Lees verder

Kijk mee terug op een geweldige feesteditie van Jeugdboekenmaand! Lezen was meer dan ooit een echt feest, voor jong en ouder.

Lees verder
Etoile blanche d'Anvers

De zadenbibs openen op 27 februari

Zaterdag 27 februari ontwaken de zadenbibs in het EcoHuis en in bibliotheken De Poort, De Vertellerij, Driehoek, Park en Bist. Thema dit jaar is de tomaat.

Lees verder
Meisje luistert naar een podcast in de bibliotheek

Podcast: bib Arena leest voor

Als alternatief voor de voorleesuurtjes in de bib biedt Arena podcasts aan. Zes auteurs van kinderboeken lezen zelf voor uit eigen werk.

Lees verder
Matthias Schoenaerts in Death of a Shadow

Project gratis film streamen voorlopig stopgezet

Vanaf 1 januari 2021 kan je als lid van de bibliotheek niet langer gratis gebruik maken van het filmstreamingplatform. In de loop van 2021 wordt een vervolgproject opgestart. 

Lees verder

Online cursusaanbod verlengd tot zomer 2021

Nog tot 30 juni 2021 kan je gratis talen leren, je digitale vaardigheden ontwikkelen en werken aan je welzijn. Log in met je Mijn Bibliotheekaccount en maak je keuze.

Lees verder
Scholieren bekijken hun boeken van de bibbus

Bib voor scholen in coronatijden

De Antwerpse bibliotheken zetten ook het schooljaar 2020-'21 maximaal in met een aangepast scholenaanbod.

Nieuw dit jaar is dat de bib haar dienstverlening aanpast aan de pandemiecodes voor scholen.

Lees verder
Infobalie bibliotheek Elsschot

BIB-plan 2020-2025

De bibliotheken van de stad Antwerpen lanceren een strategisch plan voor de komende vijf jaar dat de focus legt op trendverschuivingen.

Lees verder
Vrouw zit te lezen aan de waterkant

Gezocht: Antwerpse boekenwormen

Verslind je boeken aan een hoog tempo? Overstelp je jouw vrienden en kennissen met leestips? En ken je de mooiste plekjes in onze stad om rustig een boek of strip open te slaan? Dan ben je de ideale stadslezer voor Antwerpen Leest.

Lees verder