Een papa leest een verhaaltje voor aan zijn kind.

Antwerpse bibliotheken zijn open

Je kan boeken en andere materialen lenen, een pc of studieplek reserveren. We doen ons uiterste best om je bezoek als individuele klant zo veilig en prettig mogelijk te laten verlopen.

Lees verder

Nog tot 30 juni 2021 kan je gratis talen leren, je digitale vaardigheden ontwikkelen en werken aan je welzijn. Log in met je Mijn Bibliotheekaccount en maak je keuze.

Lees verder

Het thema van deze editie is 'SAMEN'. Het Poëzieweekgeschenk wordt geschreven door de Vlaamse ex-stadsdichter Maud Vanhauwaert en de Nederlandse dichter Rodaan Al Galidi.

Lees verder
Scholieren bekijken hun boeken van de bibbus

Bib voor scholen in coronatijden

De Antwerpse bibliotheken zetten ook het schooljaar 2020-'21 maximaal in met een aangepast scholenaanbod.

Nieuw dit jaar is dat de bib haar dienstverlening aanpast aan de pandemiecodes voor scholen.

Lees verder
Infobalie bibliotheek Elsschot

BIB-plan 2020-2025

De bibliotheken van de stad Antwerpen lanceren een strategisch plan voor de komende vijf jaar dat de focus legt op trendverschuivingen.

Lees verder
Campagnebeeld Voorleesweek 2020

Voorleesweek van 21 tot 29 november 2020

Met deze jaarlijkse campagne zet Iedereen Leest het belang én het plezier van voorlezen in de kijker. Onder het motto 'Lezers maak je samen' zetten we deze editie in op ouderbetrokkenheid.

Lees verder
Vrouw zit te lezen aan de waterkant

Gezocht: Antwerpse boekenwormen

Verslind je boeken aan een hoog tempo? Overstelp je jouw vrienden en kennissen met leestips? En ken je de mooiste plekjes in onze stad om rustig een boek of strip open te slaan? Dan ben je de ideale stadslezer voor Antwerpen Leest.

Lees verder
Bezoeker scant materialen in bib Bist

Wilrijk experimenteert met 'onbemande bibliotheek'

Bib Bist wordt een 'onbemande bib' tijdens een deel van de openingsuren. Geregistreerde leden kunnen zelf materialen lenen of terugbrengen, kranten en tijdschriften lezen en een pc van de bib gebruiken.

Lees verder

Haal gratis een filmfestival in huis

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Als lid van de Antwerpse bibliotheken stream je gratis en onbeperkt films van het online-'video on demand'-platform Dalton.be.

Lees verder

Boekenverkoop via Antwerpse Kringwinkels

De stad heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met vzw Kringwinkel Antwerpen voor het ophalen en verkopen van afgevoerde bibliotheekmaterialen.

Lees verder