Zaterdag 22 februari openen de zadenbibs in het EcoHuis en in bibliotheken De Poort, Driehoek, Park en Bist opnieuw de deuren.

Lees verder

Seckou ​Ouologuem wordt twee jaar lang stadsdichter van Antwerpen. Hij volgt Maud Vanhauwaert op. De stad kiest voor Seckou om zijn slimme slampoëzie met aandacht voor stedelijkheid. De aanstelling vindt plaats op Gedichtendag, 30 januari 2020.Lees verder

Pop-up SamenLezen tijdens de Jeugdboekenmaand

In maart 2020 staat het thema 'Kunst' centraal tijdens de Jeugdboekenmaand. SamenLezen nodigt Antwerpse secundaire scholen uit om deel te nemen aan pop-upsessies op bijzondere locaties.

Lees verder
Maud Vanhauwaert te gast in bib Driehoek

Poëzieweek van 30 januari tot 5 februari 2020

Motto van deze editie is 'De toekomst is nu!'. Het Poëzieweekgeschenk is een bloemlezing met het werk van tien jonge, talentvolle dichters met onder meer gedichten van stadsdichter Maud Vanhauwaert.

Lees verder
Sheddak bibliotheek Permeke

Bibliotheekportaal in een nieuw kleedje

Het bibportaal van de Antwerpse bibliotheken heeft een make-over gekregen. Lees wat er veranderd is.

Lees verder

Online leren met de bib

Volg tot 30 cursussen gratis via uw Mijn Bibliotheekaccount. In de bib of bij u thuis, aan u de keuze.

Lees verder

Haal gratis een filmfestival in huis

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Tot 1 maart 2020 streamt u als lid van de Antwerpse bibliotheken gratis en onbeperkt films van het online-'video on demand'-platform Dalton.be.

Lees verder

Boekenverkoop via Antwerpse Kringwinkels

De stad heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met vzw Kringwinkel Antwerpen voor het ophalen en verkopen van afgevoerde bibliotheekmaterialen.

Lees verder

Bib Luchtbal verhuist

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw ontmoetingscentrum Luchtbal. Tijdens de werken verhuist de bib naar een andere plek in de buurt.

Lees verder