Suske staat op de sokkel van Brabo, klaar om een hand te werpen. Wiske staat voor de sokkel. Op de achtergrond de kathedraal van Antwerpen en enkele huizen van de Groenplaats.

Expo in Permeke: 'Suske en Wiske in 't stad'

In juli krijgt bibliotheek Permeke Suske en Wiske op bezoek. De hele maand staat bib Permeke in het teken van de striphelden uit de Seefhoek met een expo en heel wat leuke activiteiten.

Lees verder

De zomervakantie is er! Dat betekent meer tijd om te lezen of naar je favoriete muziek te luisteren. Of heb je nog films of series die je ab-so-luut nog wil zien? Dan hebben we goed nieuws voor jou.

Lees verder

In 2021 bestaat de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 40 jaar. Dat is hét moment voor een volledige make-over! Met een nieuwe naam, een nieuwe website, een nieuwe look en een paar inhoudelijke aanpassingen wil de Leesjury in de toekomst nog meer kin…

Lees verder
Vrouw leest de krant op een tablet van de bib

Digitaal krantenarchief vernieuwd

Wist je dat je via de bibliotheek in alle krantenarchieven artikels kan zoeken? Het krantenarchief in de catalogus ziet er sinds kort wat mooier uit. Neem snel een kijkje.

Lees verder
Stadsdichter Seckou Ouologuem in de Bibmobiel

De Bibmobiel zomertour

Ook deze zomer kan je de Antwerpse Bibmobiel weer tegenkomen op heel wat Antwerpse locaties.
Hier vind je een overzicht van de evenementen waar deze fijne mobiele installatie haar literaire zaadjes plant. 
 

Lees verder
Tussen de boekenrekken in Permeke snuistert een dame met mondmasker in de boeken.

Bevraging over de impact van corona in de bib

De coronapandemie heeft een enorme impact op het dagelijks leven. Ook de bibliotheken werden niet gespaard. Omdat de openbare bibliotheken van Antwerpen er alles aan willen doen om je zo comfortabel mogelijk te blijven verwelkomen, stellen we je graag enkele vragen over corona en onze bibliotheek. 

 

Lees verder
Meisje luistert naar een podcast in de bibliotheek

Podcast: bib Arena leest voor

Als alternatief voor de voorleesuurtjes in de bib biedt Arena podcasts aan. Zes auteurs van kinderboeken lezen zelf voor uit eigen werk.

Lees verder
Matthias Schoenaerts in Death of a Shadow

Project gratis film streamen voorlopig stopgezet

Vanaf 1 januari 2021 kan je als lid van de bibliotheek niet langer gratis gebruik maken van het filmstreamingplatform. In de loop van 2021 wordt een vervolgproject opgestart. 

Lees verder

Online cursusaanbod verlengd tot zomer 2021

Nog tot 30 juni 2021 kan je gratis talen leren, je digitale vaardigheden ontwikkelen en werken aan je welzijn. Log in met je Mijn Bibliotheekaccount en maak je keuze.

Lees verder
Infobalie bibliotheek Elsschot

BIB-plan 2020-2025

De bibliotheken van de stad Antwerpen lanceren een strategisch plan voor vijf jaar dat de focus legt op trendverschuivingen.

Lees verder