Vrijwilliger leest voor in open lucht

Zomeraanbod Antwerpse bibliotheken

Bij het begin van de zomervakantie zijn we verheugd een derde fase van de heropstart te kunnen aankondigen. Vanaf 1 juli worden de veiligheidsmaatregelen verder versoepeld en zijn gezinnen en groepen opnieuw welkom in de bib.
 

Lees verder

Van 8 juli tot en met 30 augustus 2020 trekt de Bibmobiel met verhalen en boekentips de verschillende Antwerpse wijken in.

Lees verder

Wordt de zomervakantie voor jou ook een staycation? Geen nood! De bib wordt jouw nieuwe reisbestemming. Haal je reispas af in de bib en ga mee op reis naar 6 originele bestemmingen.

Lees verder
Kinderen luisteren naar de prijsuitreiking KJV 2019

Winnaars Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen 2019-2020 zijn gekend

Op 11 juni maakte Iedereen Leest - met coronavertraging - de winnaars bekend voor het afgelopen werkingsjaar van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (KJV).

Lees verder
Vrouw zit te lezen aan de waterkant

Gezocht: Antwerpse boekenwormen

Verslind je boeken aan een hoog tempo? Overstelp je jouw vrienden en kennissen met leestips? En ken je de mooiste plekjes in onze stad om rustig een boek of strip open te slaan? Dan ben je de ideale stadslezer voor Antwerpen Leest.

Lees verder
Man en vrouw scannen materialen in bib Driehoek

Dubbele leentermijn voor de zomervakantie

Vakantietrip in eigen land of gewoon thuisblijven? Met een stapel boeken, muziek en films van de bibliotheek heb je altijd goed gekozen!
 

Lees verder

Haal gratis een filmfestival in huis

Spraakmakende documentaires, straffe (kort)films, films voor kinderen én boeiende wereldcinema. Als lid van de Antwerpse bibliotheken stream je gratis en onbeperkt films van het online-'video on demand'-platform Dalton.be.

Lees verder

Boekenverkoop via Antwerpse Kringwinkels

De stad heeft een samenwerkingsakkoord afgesloten met vzw Kringwinkel Antwerpen voor het ophalen en verkopen van afgevoerde bibliotheekmaterialen.

Lees verder

Bib Luchtbal verhuist

De stad Antwerpen werkt aan een nieuw ontmoetingscentrum Luchtbal. Tijdens de werken verhuist de bib naar een andere plek in de buurt.

Lees verder