Als het materiaal dat je wil lenen niet beschikbaar is, kan je het reserveren. Boeken, strips, cd's, dvd's, taalcursussen... Je kan alles reserveren, en dat tot vijf titels tegelijkertijd.

Twee jongens zoeken iets op in de catalogus in bib Permeke

Materialen reserveren kan op verschillende manieren:

  • door een vraag aan een bibliotheekmedewerker,
  • bij het stedelijk contactcenter op het nummer 03 22 11 333,
  • via de link Mijn Bibliotheek, de online dienst van de Antwerpse bibliotheken.

Je ontvangt een verwittiging wanneer het gereserveerde materiaal voor jou klaarligt. Deze verwittiging is gratis wanneer je jouw e-mailadres geregistreerd hebt.

LET WEL! Uitgestuurde e-mails blijken soms verloren te gaan. Kijk zelf regelmatig na in Mijn Bibliotheek of je gereserveerd werk voor jou klaarstaat. 

Materialen reserveren via Mijn Bibliotheek

  • Staat de titel in de catalogus als 'beschikbaar' in de bib waar je het materiaal wenst af te halen? Dan kan je het niet reserveren via Mijn Bibliotheek. Bel eventueel naar het stedelijk contactcenter om maximaal 2 materialen 1 dag voor jou opzij te laten zetten in de bib.
  • Staat het werk als 'uitgeleend tot...' in de bib waar je het wenst af te halen? Dan kan je de titel reserveren via Mijn Bibliotheek.
  • Behoort het werk niet tot de collectie van jouw bib maar wel van een andere openbare Antwerpse bibliotheek? Dan kan je het laten overkomen naar jouw bib. Dien een aanvraag in door een mailtje te sturen naar bib.klantendienst@antwerpen.be. Of laat een formulier invullen aan de balie van je bibliotheek. Het kan 7 tot 10 werkdagen duren voor het werk voor jou beschikbaar is. Je krijgt hierover een bericht via e-mail of post.

Afhalen van gereserveerde materialen

  • Zodra het gereserveerde materiaal voor jou beschikbaar is, heb je 5​ openingsdagen (van de bibliotheek waar de reservatie klaarstaat) de tijd om het gratis af te halen of om het kosteloos te annuleren.
  • Bij niet tijdig afhalen of annuleren, plaatsen we het materiaal terug op het rek en rekenen we 3 euro aan. De reservering kan dan niet langer worden afgehaald.