Heb je moeite om gewone gedrukte boeken te lezen? Of wil je onderweg of tijdens het werken van een boek genieten?

Bezoeker kiest een luisterboek in de bib

Ons luisterboek aanbod

Wanneer je zoekt in de catalogus kan je de zoekvraag verfijnen.
In de bibliotheekcatalogus vind je een collectie groteletterboeken, luisterboeken en makkelijk lezen-boeken.

Kinderen met dyslexie of andere leesproblemen kunnen in bib Permeke terecht op het Makkelijk Lezen Plein voor een gevarieerd aanbod om het leesplezier te bevorderen.

Radioboeken

Radioboeken zijn verhalen die door Nederlandse en Vlaamse auteurs speciaal geschreven werden op verzoek van deBuren (het Vlaams-Nederlands huis voor cultuur en debat). De auteurs lazen zelf hun verhaal voor. Je vind de radioboeken terug in de bibliotheekcatalogus.

Audiokrant

Met de audiokrant beluister je de krant binnen de muren van de bib. Je kan gebruik maken van een computer of tablet in de bibliotheek om een audioversie beluisteren van 7 Vlaamse kranten: De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, De Morgen, Het Laatste Nieuws, De Tijd en Het belang van Limburg.

De Luisterpuntbibliotheek

Luisterpunt is de Vlaamse openbare bibliotheek voor personen met een leesbeperking. Luisterpunt bouwt een specifieke werking uit voor blinden, slechtzienden, afasiepatiënten, personen met dyslexie of mensen die door een fysieke beperking geen boek kunnen hanteren.

Lid worden

Mensen met een leesbeperking kunnen via de bib lid worden van de Luisterpuntbibliotheek en gratis boeken streamen. Vraag info aan een bibliotheekmedewerker of neem contact op met de bib.

Anderslezen-app

Anderslezen maakt boeken, kranten en tijdschriften toegankelijk voor mensen met een leesbeperking. De Anderslezen-app is een toepassing om luisterboeken en e-boeken te lezen op je tablet of smartphone. De app maakt boeken toegankelijk door het gebruik van een computerstem, tekstvergroting, kleurencontrasten, tekstmarkering en koppeling met braille-apparaten.

Je kan met deze app boeken online lezen maar ook boeken downloaden naar je toestel zodat je achteraf kunt blijven doorlezen, ook als je niet verbonden bent met het internet.

De app is beschikbaar voor Apple en Android-toestellen.