Welk abonnement is iets voor jou?

Een jonge vrouw met tattoos op haar armen en een stapeltje boeken in de arm kiest strips. Op de achtegrond een rek met tijdschriften.

Instapabonnement 

  • Gratis 

ICT-faciliteiten (printen en computer gebruiken) + boeken raadplegen in de bib

Iets voor jou?
Na het nemen van een instapabonnement kan je in de bib aan de slag met een computer, scannen, printen en/of kopiëren. Lees hier meer over hoe je een computer reserveert of hoe je onze print-, scan- en kopieerservice kan gebruiken.
Let op:
Je kan met dit abonnement geen materialen ontlenen. 

Basisabonnement

ICT-faciliteiten (printen en computer gebruiken) + boeken raadplegen in de bib + boeken ontlenen

Iets voor jou?
Ontleen jij graag boeken die je kan lezen waar je wil? Of heb jij nu en dan een boek op het oog dat je graag wil reserveren?
Na het activeren van je basisabonnement heb je alle mogelijkheden van het instapabonnement (gebruik computer en printen, scannen of kopiëren) en kan je ook boeken reserveren, raadplegen en ontlenen. Lees hier meer over hoe je boeken ontleent en reserveert.

Digitaal abonnement

  • 15 euro per jaar

ICT-faciliteiten (printen en computer gebruiken) + boeken raadplegen in de bib + e-books en filmstreaming

Naast het onbeperkt streamen van films, kan je 2 e-boeken lenen, 2 reserveren en elk e-boek maximaal 6 weken houden. Geen boetes, geen zorgen: een boek verdwijnt na de uitleentermijn vanzelf van je toestel. In de collectie vind je Nederlandstalige literaire en populaire romans, toegankelijke non-fictie en een beperkt aanbod Engelstalige werken.

Iets voor jou?
Kijk jij graag film en wil je niet telkens langs de bib gaan om een nieuw boek te ontlenen? Ben jij een film- of documentaireliefhebber in hart en nieren? Dan is ons digitaal abonnement iets voor jou!
Bekijk hier ons aanbod films en docu’s die je kan streamen via Cinébib. Voor onze e-boeken maken we gebruik van het cloudLibrary-platform.
Nadat je jouw abonnement hebt geactiveerd aan de inkombalie van een van onze bibliotheken, ben je klaar om digitaal aan de slag te gaan.

Let op: je kan met dit abonnement geen boeken of andere materialen ontlenen uit de bib. Wil je ook hiervan genieten? Kies dan voor een combi-abonnement. 

Combi-abonnement

  •  Tot 25 jaar: 15 euro per jaar
  • + 25 jaar: 25 euro per jaar
  • kansentarief: 15 euro per jaar
  • leerkrachten: 15 euro per jaar

ICT-faciliteiten (printen en computer gebruiken) + boeken raadplegen in de bib + boeken ontlenen + e-books en filmstreaming 

Hoe werkt het:
Wil je alles uit jouw bibliotheek halen? Ontleen jij thuis graag boeken, maar wil je op reis of onderweg liever van een e-boek genieten? Wil je graag films en docu’s uit ons aanbod streamen? Dan is het combi-abonnement iets voor jou.

Je kan naar de bib komen om boeken te raadplegen of ontlenen, de computers en printers te gebruiken of je kan van eender welke locatie onze e-boeken ontlenen of een film streamen. 

Vraag in 2 stappen een abonnement aan

Meld je aan bij de balie van jouw bib

Kom bij een van onze bibs langs en meld je aan bij de balie met onderstaande documenten. 

  • Je A-kaart (als je die hebt). Heb je nog geen A-kaart? Dan maken we die samen in de bib voor je aan.
  • Je identiteitskaart. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is een kids-ID nodig.
  • Heb je recht op een verhoogde tegemoetkoming en woon je buiten Antwerpen? Neem dan een klevertje van je mutualiteit mee.

Ook voor het nemen van een digitaal abonnement dien je langs een van onze bibliotheken te komen.

Maak een account op Mijn Bibliotheek

Registreer je na bovenstaande stap voor een basis-, digitaal of combi-abonnement op Mijn Bibliotheek.
Zo kan je van thuis uit boeken reserveren, je ontleningen beheren, e-boeken uitlenen, het filmaanbod van Cinébib streamen en meer.

Registreer je mailadres
Je ontvangt een herinneringsmail enkele dagen voor je leenperiode eindigt. Je krijgt ook een mailtje wanneer een gereserveerd werk voor jou klaar ligt in de bibliotheek.

Vermijd onnodige kosten en registreer je e-mailadres op Mijn Bibliotheek, de online dienst van de Antwerpse bibliotheken.

Oeps, soms komen uitgestuurde e-mails terecht in je spam. Controleer dus zeker je spamfolder van je mailbox. Hou de teruggavedatum van je geleend materiaal in het oog en kijk regelmatig na in Mijn Bibliotheek of je gereserveerd werk voor jou klaarstaat.

 

 

Het volledige retributiereglement van de Antwerpse bibliotheken lees je hier na.