Wil je strips, boeken, cd's, dvd's of taalcursussen lenen, dan betaal je vanaf 26 jaar abonnementsgeld. Om een (jaar)abonnement te activeren moet je in het bezit zijn van een A-kaart.

Een jonge vrouw met tattoos op haar armen en een stapeltje boeken in de arm kiest strips. Op de achtegrond een rek met tijdschriften.

A-kaart is meteen lidkaart

De A-kaart is een getrouwheidskaart waarmee je punten spaart door gebruik te maken van het vrijetijdsaanbod van de stad. Je vindt alle info over de A-kaart terug op www.antwerpen.be/akaart .

Tarieven

De afspraken rond abonnementen werden vereenvoudigd. Tot november 2021 waren er heel wat verschillende abonnementsformules van kracht. Die afspraken werd teruggebracht tot onderstaande opties.
Wil je boeken, cd's, dvd's of taalcursussen lenen en ben je ouder dan 26 jaar? Dan betaal je voor een heel jaar abonnementsgeld. Tenzij je recht hebt op het kansentarief.

  • Jaarabonnement voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen tot 26 jaar: gratis. 
  • Jaarabonnement voor volwassenen vanaf 26 jaar: 15 euro. 
  • Jaarabonnement voor houders statuut kansentarief: gratis.

    Woon je niet in Antwerpen, maar heb je recht op het kansentarief? Breng dan een kleefbriefje van de mutualiteit mee wanneer je jouw abonnement in de Antwerpse bib komt activeren.

Het volledige retributiereglement met de actuele prijzen vind je op deze pagina (pdf).

Mee te brengen

  • Je A-kaart (als je die hebt). Heb je nog geen A-kaart? Dan maken we die samen in de bib aan.
  • Je identiteitskaart. Voor kinderen jonger dan 12 jaar is de kids-ID nodig.