Wie kan er beter leestips geven dan... de lezer?

Deelnemers aan een SamenLeesgroep kiezen boeken

De bibliotheekmedewerkers

Bibliotheekmedewerkers zijn ook lezers én professionals in het toeleiden naar literatuur, muziek, boeken, apps en andere media. Zij halen letterlijk alles uit de kast om je te helpen bij het maken van een keuze. Aarzel niet om hen aan te spreken bij je volgende bibliotheekbezoek. Zij helpen je graag en deskundig bij het maken van jouw keuze.

De catalogus

In de catalogus vind je bij heel wat titels besprekingen van NBD Biblion en links naar recensies op LibraryThing.

Nog meer leesinspiratie

Ontdek platformen waarop je leesinspiratie kan halen:

Leestips voor kinderen en jongeren

  • Boekenzoeker.be: een klassieker, met indelingen per leeftijdsgroep
  • Jeugdbibliotheek.nl: uitgebreide Nederlandse site met tips over 'lezen' en 'weten'
  • Kjv.be: de website van de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen met leestips voor verschillende leeftijden

Kijk-en luistertips

Nu cultuurhuizen tijdelijk moeten sluiten, staan we samen sterk om cultuur digitaal te laten zegevieren. Met deze tips breng je theatervoorstellingen, concerten, literatuur en films  rechtstreeks je huiskamer in.

Cultuur rechtstreeks in uw huiskamer

Mensen ervaren cultuur nog steeds het liefst op een fysieke plek, maar met de coronacrisis staan cultuurhuizen en artiesten tijdelijk voor een uitdaging.
Cultuurconnect grijpt dit moment graag aan om de digitale aanwezigheid van de cultuursector te ondersteunen. Literatuur, muziek, theater, film en musea alsof u er zelf bij bent.

Bekijk de lijst van Cultuurconnect

Bekijk online podiumvoorstellingen

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een bundeling van podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel. Dankzij dit platform geniet u van meer dan 40 straffe podiumvoorstellingen vanuit uw huiskamer.

De doorwinterde cultuurliefhebber vindt er zijn gading. Maar ook heel wat ouders en leerkrachten zijn op zoek naar een educatieve manier om kinderen bezig te houden nu de scholen gesloten zijn.

Podium Aan Huis biedt onder andere familievoorstellingen van hetpaleis & Abattoir Fermé, FroeFroe, BRONKS, De Maan, Kapitein Winokio en 4Hoog. Het platform blijft online zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

Bekijk het aanbod op Podium Aan Huis