Ben je een leesbeest en wil je graag je mening kwijt? Word jurylid bij de KJV en stem mee voor de mooiste boeken van het jaar.

Meisje zoekt prentenboek in bib Kielpark

Hoe werkt het?

Het leesjaar 2020-21 start in september. Als jurylid krijg je een lijst van boeken om te lezen en te beoordelen. Heb je alle titels van jouw leeftijdsgroep gelezen, mag je stemmen. Alle stemmen van Vlaanderen worden geteld. In het voorjaar van 2020 worden de winnende boeken bekendgemaakt.

De Internetjury

De Antwerpse bibliotheken organiseren geen leesgroepen en stimuleren geen deelname in klasverband. Maar je kan deelnemen als internetjurylid. Dan lees je op eigen houtje alle boeken in jouw leeftijdscategorie. De boeken haal je in de bibliotheek in je buurt. Laat je meteen registreren als KJV-lid, zo is de bib op de hoogte dat je meedoet.

De favoriete boeken van het voorbije leesjaar

Meer dan 7.000 kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar lazen en stemden het afgelopen jaar mee.

Bekijk de winnaars van het leesjaar 2019-'20.

Ben je leerkracht?

Wil je op lesvrije momenten een leesgroep op te starten met vrijwillige lezertjes? Dan kan je een educatieve boekenkoffer aanvragen met de genomineerde boeken van vorig leesjaar. In het KJV-archief vind je nog alle werkmodellen en nominatielijsten van de voorbije leesjaren.

Meer informatie

www.kjv.be