Ben je een leesbeest en wil je graag je mening kwijt? Word jurylid bij de KJV en stem mee voor de mooiste boeken van het jaar.

Meisje zoekt prentenboek in bib Kielpark

Hoe werkt het?

Het leesjaar 2021-'22 voor de Kinder-en Jeugdjury Vlaanderen start in september. Als jurylid krijg je een lijst van boeken om te lezen en te beoordelen. Heb je alle titels van jouw leeftijdsgroep gelezen, dan mag je ook je stem uitbrengen als jurylid.

Bekijk de nominatielijst voor het leesjaar 2021-'22

De Internetjury

Je kan deelnemen als internetjurylid. De Antwerpse bibliotheken organiseren geen aparte leesgroepen. Ze organiseren ook geen deelname in klasverband. Nee, het is simpeler: je leest op eigen houtje de boeken in jouw leeftijdscategorie. De boeken haal je in de bibliotheek in je buurt. Laat je meteen registreren als KJV-lid, zo is de bib op de hoogte dat je meedoet.

De favoriete boeken van het voorbije leesjaar

Meer dan 11.000 kinderen en jongeren tussen 4 en 16 jaar lazen en stemden het afgelopen jaar mee.

Bekijk de winnaars van het leesjaar 2020-'21

Ben je leerkracht?

Wil je op lesvrije momenten een leesgroep opstarten met vrijwillige lezertjes? Dan kan je een educatieve boekenkoffer aanvragen met de genomineerde boeken van vorig leesjaar. In het KJV-archief vind je nog alle werkmodellen en nominatielijsten van de voorbije leesjaren.

Meer informatie

www.kjv.be