De bibliotheek is er voor iedereen. Respecteer de andere bezoekers en leef enkele simpele huisregels na. Wil je nog eens nalezen welke afspraken er in de bibliotheek zijn? Of wil je weten wat de prijzen zijn van een abonnement? Hieronder vind je wat je zoekt.

Bezoekers in bibliotheek Bist

Gebruikersreglement

In november 2021 startten de Antwerpse bibliotheken met een nieuw gebruikersreglement. Leentermijnen verbeterden, oplopende boetes verdwenen en er wordt ingezet op een betere toegankelijkheid.

Gebruikersreglement Antwerpse bibliotheken 
Retributiereglement Antwerpse bibliotheken

Huisregels

  • Respecteer de rust en bezorg geen overlast aan andere bezoekers en bibliotheekmedewerkers.
  • Eten en drinken in de bibliotheek kan op plaatsen die daarvoor bedoeld zijn. Vraag het na in jouw bibliotheek.
  • Roken is niet toegelaten in de bibliotheek. 
  • Geen gsm-gebruik in lees- en studieruimtes. Want dat leidt andere bibliotheekgebruikers af en kan storend zijn. Ga even naar buiten.
  • Je moet toestemming vragen om enquêtes uit te voeren, te fotograferen en/of te filmen. Spreek een medewerker aan om afspraken daarover te maken.
  • Bij diefstal of vandalisme doen we altijd aangifte bij de politie. 

Heb je een vraag over de bib?

  • Het stedelijk contactcenter helpt je graag verder op het nummer 03 22 11 333. Je kan de medewerkers bereiken van maandag tot en met vrijdag, van 9 tot 17 uur. Het contactcenter is gesloten tijdens weekends en op feestdagen.
  • Of stuur een e-mail naar bib.klantendienst@antwerpen.be.

Over het privacybeleid

De persoonlijke gegevens (adres en andere gegevens) die door de bibliotheek genoteerd worden, worden opgenomen in het gebruikersbestand ten behoeve van de uitleen- en ledenadministratie en zijn bestemd voor exclusief gebruik door de stad Antwerpen. De gegevens worden verzameld in overeenstemming met de wetgeving op de bescherming van de persoonsgegevens. Door je inschrijving geef je jouw toestemming aan de stad Antwerpen om je gegevens te verwerken voor bovenstaand doel. Je kan die toestemming op elk moment intrekken.

Je hebt het recht om je gegevens mee te delen of te verbeteren. Neem daarvoor contact op met het stedelijk contactcenter.

Je vindt een volledige versie van het privacybeleid van de stad op de website van de stad www.antwerpen.be (rechtstreekse link naar het privacybeleid).

Deze website wordt beheerd door Stad Antwerpen, met maatschappelijke zetel te Grote Markt 1, 2000 Antwerpen.

De door jou meegedeelde en van jou verkregen gegevens worden door de stad Antwerpen verwerkt onder toezicht van de stedelijke functionaris voor gegevensbescherming, mevrouw Anne Baré. Voor alle vragen en/of opmerkingen kan je terecht op het hierboven vermelde adres of bij het stedelijk contactcenter (elke werkdag van 9 tot 17 uur) op 03 22 11 333 of informatieveiligheid@stad.antwerpen.be