Lees je graag eens een krant of boek in een vreemde taal of juist in jouw moedertaal? De bib hééft het voor jou. Ook kinderen luisteren geboeid naar andere talen, ook al begrijpen ze de woorden niet.

Bezoeker leest een Spaanse krant op een laptop van de bib

Ruime keuze aan anderstalige strips en boeken

De meeste districtsbibliotheken beschikken over leesboeken en informatieve boeken in verschillende talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Italiaans, Spaans, Portugees.

Je vindt er ook taalcursussen: Nederlands, Frans, Engels, Noors, Chinees, Grieks, ...

Bib Permeke heeft ook strips in verschillende talen: Frans, Engels en Spaans.
Nederlandstalige strips vind je in elke bibliotheek.

Meer dan 7.000 internationale kranten en tijdschriften online

Als lid van de Antwerpse bibliotheken raadpleeg je gratis de online persdatabank PressReader. Met grote internationale titels als The Wall Street Journal of The Washington Post, maar ook bladen als Vogue en Vanity Fair. Je leest deze publicaties niet alleen binnen de muren van de bib maar ook op je eigen mobiel toestel.

Lees meer over PressReader

Luister ook eens naar een verhaal... in een andere taal

'Verhalen in alle talen' is een project van de Antwerpse bibliotheken waarbij vrijwilligers in verschillende talen én in het Nederlands voorlezen aan kinderen tussen 4 en 8 jaar. Russisch, Pools, Lingala, Farsi, Hindi, ... elke taal kan aan bod komen. De voorleesuurtjes zijn gratis en vinden meestal plaats op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag.

Lees meer over Verhalen in alle talen