Livre Néerlandais

Rode hond, rode hond

Patrick Lane (auteur), Laura Van Campenhout (traducteur)

Rode hond, rode hond

Patrick Lane (auteur), Laura Van Campenhout (traducteur)
Het harde leven van een gezin met twee zoons in Okanagan Valley (Canada) in 1958 wordt beheerst door de last van het verdriet over de vroege dood van twee dochters.
Titre
Rode hond, rode hond
Auteur
Patrick Lane
Traducteur
Laura Van Campenhout
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Red dog, red dog
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Signatuur, 2009
254 p.
ISBN
9789056723231 (paperback)

Commentaires

Romandebuut van de Canadese dichter (69) over het harde leven in Okanagan Valley (Canada) gedurende een week in 1958. De familie Stark gaat gebukt onder de last van het verleden. Vader Elmer heeft zijn verdriet over de vroege dood van twee dochters afgereageerd op zijn zoons Eddy en Tom. Moeder Lilian is getraumatiseerd door deze agressie en leeft een schimmig droombestaan. In het leven van Eddy en Tom voltrekt zich het noodlot van deze gedoemde familie. Eddy gaat ten onder aan heroïne en criminaliteit. Tom probeert zich te ontworstelen aan de familiedoem en zoekt het goede. Eddy en Tom hebben een hechte band door hun gedeelde ervaringen, maar zijn elkaars tegenpolen. Eddy is destructief en roekeloos, Tom bedachtzaam en loyaal. Als Eddy bij een roofoverval een oude man vermoordt, springt Tom voor zijn broer in de bres. De vele gewelddadige scènes worden afgewisseld met imposante natuurbeschrijvingen en een ontluikende romance. Een aangrijpende familiesaga met een gekwelde en dus sympa…Lire la suite

À propos de Patrick Lane

Patrick Lane, né le 26 mars 1939 à Nelson en Colombie-Britannique et mort le 7 mars 2019 à Victoria (Colombie-Britannique), est un poète et critique canadien.

Biographie

Patrick Lane publie ses premiers poèmes en feuillets au cours des années 1960 lorsqu'il mène alors une vie errante dans le nord de la Colombie-Britannique (camps de bûcherons, petites villes et mines). Un an après la mort de son frère Red Lane (1939-1964), également poète, il s'installe à Vancouver en 1965 où il joint d'autres artistes et écrivains. Il dirige le recueil des œuvres de son frère, Collected Poems of Red Lane, en 1968.

Il a donné des cours d'écriture créative et de littérature canadienne à l'université de la Saskatchewan puis à l'université de Victor…En lire plus sur Wikipedia