Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van coronamaatregelen kunt u terecht bij de bib. Met uw Mijn Bibliotheekprofiel leest u digitale prentenboeken met uw kroost, bladert u digitaal door de krant, volgt u gratis online een cursus of streamt u onbeperkt kwaliteitsfilms.

Bekijk ook de speciaal door Cultuurconnect en de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Nog geen lid van de bib? Of is uw lidmaatschap vervallen? Vraag dan tijdelijk een gratis consultatie-abonnement aan via het e-loket van stad Antwerpen.
 

Geef uw kind letterlijk leesplezier

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in coronanood krijgen nu 15 boekjes en twee extra uitleningen per week cadeau om de kinderen zoet te houden in de paasvakantie.

Zoals altijd kiest u uit een collectie van meer dan 100 boekjes. Nu zitten daar ook de digitale versies van de populaire kinderboeken Luuk en Lotje – het is lente en Wij gaan op berenjacht tussen.

  1. Download de Fundels-app.
  2. Meld u aan met uw Mijn Bibliotheekprofiel.
  3. De 15 gratis boekjes verschijnen bovenaan in het catalogusscherm onder ‘Jouw collectie’.
  4. Leen elke week 2 extra boekjes in de catalogus. Veel lees- en speelplezier!

Lees gratis digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Lid van de bib of niet, tijdens de coronacrisis kan iedereen via de bib gratis en zonder aanmelden het Gopress krantenarchief raadplegen voor artikels van meer dan 2 dagen oud.

Zoek en vind gratis artikels uit digitale publicaties van De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten en tijdschriften. Handig voor leerkrachten en leerlingen die van thuis uit werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken.

Tot en met 19 april kan dat zonder aan te melden met een Mijn Bibliotheekprofiel.

Zoek in het krantenarchief.

Kies uit 30 online cursussen

Vrouw volgt online cursus van de bib bij haar thuis

Nog tot 30 juni 2020 kan u als lid van de bib gratis online cursussen volgen. De bibliotheek werkt hiervoor samen met Skillstown.

Via uw Mijn Bibliotheekaccount logt u in op hun website en kiest u een cursus.

Lees meer over online cursussen

 

Haal gratis een filmfestival in huis

Bezoeker kiest films in de bibliotheek

Geniet van thuis uit van het beste van MOOOV filmfestival, DOCVILLE, Kortfilmfestival Leuven of JEF filmfestival. De bib werkt hiervoor samen met het streamingplatform Dalton, dat gratis toegankelijk is via uw Mijn Bibliotheekaccount.

Dalton biedt hiermee een aanvulling op de bestaande dvd-collecties in de bibliotheken.

Lees meer over gratis film streaming

 

Cultuur rechtstreeks in uw huiskamer

Operzanger in actie

Mensen ervaren cultuur nog steeds het liefst op een fysieke plek, maar met de coronacrisis staan cultuurhuizen en artiesten tijdelijk voor een uitdaging.

Cultuurconnect grijpt dit moment graag aan om de digitale aanwezigheid van de cultuursector te ondersteunen. Literatuur, muziek, theater, film en musea alsof u er zelf bij bent.

Bekijk de lijst van Cultuurconnect

Bekijk online podiumvoorstellingen

Acteurs groeten het publiek na de voorstelling

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een bundeling van podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel. Dankzij dit platform geniet u van meer dan 40 straffe podiumvoorstellingen vanuit uw huiskamer.

De doorwinterde cultuurliefhebber vindt er zijn gading. Maar ook heel wat ouders en leerkrachten zijn op zoek naar een educatieve manier om kinderen bezig te houden nu de scholen gesloten zijn.

Podium Aan Huis biedt onder andere familievoorstellingen van hetpaleis & Abattoir Fermé, FroeFroe, BRONKS, De Maan, Kapitein Winokio en 4Hoog.

Het platform blijft online zolang de coronamaatregelen van kracht zijn.

Bekijk het aanbod op Podium Aan Huis

Lees-, kijk- en luistertips van de bibliotheek

Onderstaand cultuuraanbod kunt u digitaal en meestal gratis gebruiken.