Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken met je kroost, blader je digitaal door de krant of volg je gratis online een cursus.

Bekijk ook de speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren, kijken en leren via verschillende digitale kanalen.

Nog geen lid van de bib? Of is je lidmaatschap vervallen? Vraag dan tijdelijk een gratis consultatie-abonnement aan via het e-loket van stad Antwerpen.

Via Mijn Bibliotheek

Lees gratis digitale kranten en tijdschriften

Gopress-collage.png

Leden van de bib kunnen gratis het Gopress krantenarchief raadplegen voor artikels van meer dan 2 dagen oud. Aanmelden gebeurt met je Mijn Bibliotheekaccount.

Zoek en vind gratis artikels uit digitale publicaties van De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten en tijdschriften. Handig voor leerkrachten en leerlingen die van thuis uit werken aan actualiteitsopdrachten en andere schooltaken.

Zoek in het krantenarchief.

Kies uit 30 online cursussen

Vrouw volgt online cursus van de bib bij haar thuis

Nog tot 30 juni 2021 kan je als lid van de bib gratis online cursussen volgen. De bibliotheek werkt hiervoor samen met Skillstown.

Via je Mijn Bibliotheekaccount log je in op hun website en kies je een cursus.

Lees meer over online cursussen

Een filmfestival bij je thuis

Bezoeker kiest films in de bibliotheek

Dit proefproject is afgerond. De bevindingen worden op Vlaams niveau gebruikt om een nieuwe streamingdienst te ontwikkelen voor bibliotheekleden.

In de loop van 2021 start een vervolgtraject. Je leest er hier binnenkort meer over.

Meer tips

Online lezen

Bibliotheekbezoeker leest e-boek

Gratis e-boeken, Instagram poëzie, digitale prentenboeken, online strips, graphic novels en nog veel meer!

Dit cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Bekijk de tips voor online lezen

Online luisteren

Man beluistert een podcast op zijn pc

Radioboeken, concerten, debatten en lezingen, podcasts, luisterverhalen voor kinderen en nog veel meer!

Dit cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Bekijk de tips voor online luisteren

Online kijken

Meisje kiest een film op haar laptop

Comedyshows, documentaires, gratis films, tv-series, vertellingen voor kinderen en nog veel meer!

Dit cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Bekijk de tips voor online kijken

Online leren

Vrouw volgt een online cursus in de bib

Lesvideo's, hoorcolleges, oefenbundels, instructiefilmpjes, taalcursussen en nog veel meer!

Dit cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.

Bekijk de tips voor online leren