De doden praten : de donkere wereld van een wetsdokter

Werner Jacobs (auteur), José Masschelin (auteur)
+1
De doden praten : de donkere wereld van een wetsdokter
×
De doden praten : de donkere wereld van een wetsdokter De doden praten : de donkere wereld van een wetsdokter

De doden praten : de donkere wereld van een wetsdokter

Inkijk in het werk van een forensisch patholoog aan de hand van twintig waargebeurde cases.
Titel
De doden praten : de donkere wereld van een wetsdokter
Auteur
Werner Jacobs José Masschelin
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Manteau, 2019
207 p. : ill.
ISBN
9789022335864 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Prof. dr. Werner Jacobs is een gerechtsarts, verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Als forensisch patholoog tracht hij de doodsoorzaak van iemand te achterhalen op basis van wetenschappelijke bewijsvoering. Hij is geregeld op tv te zien in actualiteitsprogramma's en reportageseries als 'Wetsdokters' en 'Misdaaddokters'. Gerechtsjournalist José Masschelin tekende twintig waargebeurde cases op uit de lange carrière van de wetsdokter. De tien zaken in het eerste deel behandelen misdrijven waarbij de arts aan de hand van een autopsie onomstootbaar aantoonde dat het slachtoffer wel degelijk gedood werd door tussenkomst van een tweede persoon. Het tweede deel beschrijft een aantal verdachte overlijdens die op een heel andere manier tot stand kwamen dan aanvankelijk werd gedacht. Stuk voor stuk spannende verhalen doorweven met mijmeringen en bedenkingen van de dokter, onder meer over het leven(seinde) van sommige mensen. Intermezzo met bijdragen over de evolutie van de forensi…Lees verder

Over Werner Jacobs

Werner Jacobs (18 maart 1970) is een Belgisch forensisch patholoog (wetsarts) en hoofddocent aan de UAntwerpen. Hij is verbonden aan het Universitair Ziekenhuis Antwerpen en het Militair Hospitaal Koningin Astrid.

Sinds 1995 werkt hij als forensisch patholoog in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, waar hij in 2002 medisch coördinator werd van de dienst gerechtelijke geneeskunde. Daarnaast is hij geneesheer-majoor bij Defensie.

Hij getuigde in meer dan 300 assisenzaken waaronder deze van Kim De Gelder, Ronald Janssen, Hans Van Themsche, Jonathan Jacob en de Poldermoorden, alsook andere spraakmakende zaken zoals deze van Sanda Dia. Hij deed onderzoek naar massagraven in Rwanda en ex-Joegoslavië.

Hij was te zien in tv-programma’s zoals Misdaaddokters en Wetsdokters.

Publicaties

  • 2011. Dagboek van een wetsdokter. CSI in Vlaanderen. Met Walter Damen en Jan Heuvelmans. Uitgeverij Van Halewyck. ISBN 97…Lees verder op Wikipedia