Boek
Nederlands

Miguel Street

V.S. Naipaul (auteur)
+1
Miguel Street
×
Miguel Street Miguel Street

Miguel Street

In de reeks:
Genre:
Autobiografische verhalen over de bewoners van een straatje in Port-of-Spain op Trinidad
Onderwerp
Trinidad en Tobago
Titel
Miguel Street
Auteur
V.S. Naipaul
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Miguel street
Uitgever
Amsterdam: Atlas, 2007 | Andere uitgaves
203 p.
ISBN
9789045004259

Andere talen:

Besprekingen

In deze bundel korte verhalen beschrijft de auteur het tragikomisch lot van de bewoners van een straatje in Port-of-Spain, de hoofdstad van Trinidad. De hoofdpersonen, die bijna allen (of wier ouders) ooit uit India als contractarbeiders waren gekomen, worden door de schrijver uitgelicht uit het provinciaalse Trinidad van de veertiger jaren. Alleen de verteller weet zich, in het laatste verhaal, los te maken uit deze samenleving door in Engeland te gaan studeren. Na zijn studie schrijft Naipaul in 1959 in London als zijn eerste publiceerbare werk deze sterk autobiografische verhalen. Ze zijn zeer geslaagd omdat hij in staat is door scherpe observatie en met afstand en humor de sfeer van zijn jeugd te verbeelden. Met de vertaling gaat echter het eigene van de Engelse taal, zoals deze op Trinidad wordt gesproken verloren. Desondanks blijft deze bundel zeer lezenswaard voor een breed publiek. Normale druk.

Over V.S. Naipaul

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door JackNL

Vidiadhar Surajprasad Naipaul (Chaguanas (Trinidad en Tobago), 17 augustus 1932 – Londen, 11 augustus 2018), beter bekend als V.S. Naipaul, was een Brits schrijver.

Biografie

Naipuls ouders kwamen vanuit India naar Trinidad om daar te werken. Na zijn geboorte woonde hij bij zijn moeders familie en leerde pas op zesjarige leeftijd zijn vader kennen, die als journalist voor de Trinidad Guardian aan het werk was. Het verhaal van zijn jeugd en van zijn vader werd door Naipaul verwerkt in zijn boek Een huis voor meneer Biswas.

In 1950 kreeg hij een beurs voor een studie aan de universiteit in Oxford, Engeland, en na zijn studie werkte hij een aantal jaren als freelance journalist voor de BBC, maar al snel wijdde hij zich volledig aan het schrijven van boeken.

Naast zijn romans was Naipaul bekend om zijn reisverhalen die spelen in onder andere India, Zaïre, Oeganda, Iran, Pakistan en Indonesië.

Lees verder op Wikipedia

Suggesties