Boek
Nederlands

Code rood

Vivian den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
Nadat er brand is uitgebroken in het speeltuintje, blijken de nieuwe ontwerpen uit de collectie van een mode-ontwerper gestolen te zijn. Gelukkig zijn Spekkie en Sproet in de buurt om de zaak te onderzoeken! Met zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Extra onderwerp
AVI 6
Leesniveau
AVI M5, AVI 6
Titel
Code rood
Auteur
Vivian den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, © 2023
104 p. : ill.
ISBN
9789021684529 (hardback)

Besprekingen

Een spannend jeugdboek uit de serie 'Spekkie en Sproet’. Er gebeurt veel in de buurt van Spekkie en Sproet: een mode-ontwerper laat zijn huis verbouwen, babbeltruc-criminelen zijn actief en er breekt brand uit in het speeltuintje. Na de brand blijkt er ingebroken te zijn bij de mode-ontwerper en zijn alle ontwerpen van zijn nieuwe collectie gestolen. Gelukkig wonen er twee jonge speurders in de wijk. Vlot en vriendelijk geschreven. Met sympathieke zwart-witillustraties. AVI-niveau M5. Vanaf ca. 8 jaar. Vivian den Hollander (Scheveningen, 1953) is een bekende Nederlandse jeugdauteur.

Over Vivian den Hollander

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Vivian den Hollander (Scheveningen, 25 oktober 1953) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster.

Biografie

Vivian den Hollander werd in 1953 geboren in Scheveningen als Vivian Spaans. Van jongs af aan wilde zij schrijfster worden. Na de HBS overwoog ze Nederlands of journalistiek te gaan studeren, maar koos uiteindelijk voor de PABO. Na haar studie ging zij lesgeven op een basisschool in Gouda, waar zij veel ideeën voor haar latere werk opdeed. Terwijl zij werkte in het basisonderwijs, begon ze steeds fanatieker kinderverhalen te schrijven. In 1988 werd haar eerste boek, Kiki en Pim een tweeling van drie, uitgegeven. In 1992 verscheen haar boek Alleen beer mocht mee, een aangrijpend verhaal over voormalig Nederlands-Indië. Hierna ging het hard met haar schrijfcarrière. In 2000 zegde zij het onderwijs definitief vaarwel om fulltime schrijfster te worden. Naast schrijven bezoekt ze regelmatig scholen, bibliotheken en boekha…Lees verder op Wikipedia