Dvd
Nederlands

Flikken Maastricht. Seizoen 15

Victor Reinier (acteur), Angela Schijf (acteur)
Nu het geheime genootschap Virtus en Justitia is uitgeschakeld kan het in ere herstelde politieteam zich weer bezighouden met zware misdaden als moord, doodslag en ontvoering.
Extra onderwerp
Detectives
Titel
Flikken Maastricht. Seizoen 15
Acteur
Victor Reinier Angela Schijf
Taal
Nederlands
Uitgever
TRC, © 2021
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 495 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8720195290094

Besprekingen

Seizoen 15 (2021) van de Nederlandse politieserie met als bekendste acteurs Victor Reinier en Angela Schijf in de rol van Floris Wolfs en Eva van Dongen. Het geheime genootschap Virtus en Justitia is eindelijk uitgeschakeld en het in ere herstelde team kan zich weer bezighouden met zware misdaden als moord, doodslag en ontvoering. De goede verstandhouding tussen Wolfs en Eva wordt echter bedreigd door de komst van Donna Martina (Joy Wielkens), een AIVD’er. Wat ze op het bureau komt doen, moet voor de rechercheurs geheim blijven. Ook het aanstaande vertrek van teamchef Marlies Kamphuis (Antoinette Jelgersma) zorgt voor onrust. Robbert Blokland-Wijchers (delagarde.nl): ‘(…) De rollen passen de hoofdrolspelers als een jas, de plots steken goed in elkaar en het is opvallend hoeveel actuele thema's – homofobie, vreemdelingenhaat – terloops in de prima plots zijn verweven. (…) de serie blaakt van energie en gezondheid en lijkt op deze manier nog jaren in petto te hebben om zijn uitzonderlij…Lees verder

Over Victor Reinier

CC BY 2.0 - Foto van/door TBWA\Busted

Victor Reinier Nieuwenhuijzen (Amsterdam, 2 mei 1963) is een Nederlands acteur, scenarioschrijver, regisseur en presentator.

Biografie

Nieuwenhuijzens vader was de grafisch ontwerper Kees Nieuwenhuijzen en hij is een neef van de actrice Annet Nieuwenhuijzen. Hij studeerde af in 1989 aan de Amsterdamse toneelschool. Vervolgens studeerde hij een jaar aan de Gatelay/Poole Acting Studio in New York met de meisnertechniek.

Loopbaan

Sinds 1988 speelde Reinier in verschillende televisieseries, films en theaterproducties. Hij werd bekend in de jaren negentig door zijn rol als Dick Vledder in de populaire politieserie Baantjer. In 1997 won de serie de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma op de Nederlandse televisie van dat jaar. In 1999 kwam er een televisiefilm met de cast van de serie: Baantjer: De Cock en de wraak zonder einde. De serie is gedurende 12 seizoene…Lees verder op Wikipedia

Suggesties