Dvd
Nederlands

Flikken Maastricht. Seizoen 12

Victor Reinier (acteur), Angela Schijf (acteur)
Het politieteam van Maastricht onderzoekt ingewikkelde zaken.
Titel
Flikken Maastricht. Seizoen 12
Acteur
Victor Reinier Angela Schijf
Taal
Nederlands
Uitgever
TRC, © 2018
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 450 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718274548945

Besprekingen

Seizoen 12 van de Nederlandse politieserie met als bekendste acteurs Victor Reinier en Angela Schijf in de rol van Floris Wolfs en Eva van Dongen. Het vorige seizoen eindigde met een cliffhanger: de onbetrouwbare officier van justitie Jens Bols (Martijn Nieuwerf) laat een vastgeketende Floris kiezen tussen het laten leven van Eva of van zijn dochter Fleur. Nu moeten Eva en vooral Floris de draad weer zien te op te pakken na de gruwelijke moord op Fleur. Eva is weer aan het werk, maar Floris is uit op wraak en vertrekt (tijdelijk) uit Maastricht. Het politieteam krijgt te maken met zaken als een oorlog tussen een Maastrichtse drugsbende en Amsterdamse criminelen, cold cases, een seriemoordenaar en terroristen. Floris en Eva zoeken ook nog steeds naar hun oude vijand Jens Bols, die een gevaarlijke tegenstander blijkt. 10 afleveringen.

Over Victor Reinier

CC BY 2.0 - Foto van/door TBWA\Busted

Victor Reinier Nieuwenhuijzen (Amsterdam, 2 mei 1963) is een Nederlands acteur, scenarioschrijver, regisseur en presentator.

Biografie

Nieuwenhuijzens vader was de grafisch ontwerper Kees Nieuwenhuijzen en hij is een neef van de actrice Annet Nieuwenhuijzen. Hij studeerde af in 1989 aan de Amsterdamse toneelschool. Vervolgens studeerde hij een jaar aan de Gatelay/Poole Acting Studio in New York met de meisnertechniek.

Loopbaan

Sinds 1988 speelde Reinier in verschillende televisieseries, films en theaterproducties. Hij werd bekend in de jaren negentig door zijn rol als Dick Vledder in de populaire politieserie Baantjer. In 1997 won de serie de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma op de Nederlandse televisie van dat jaar. In 1999 kwam er een televisiefilm met de cast van de serie: Baantjer: De Cock en de wraak zonder einde. De serie is gedurende 12 seizoene…Lees verder op Wikipedia

Suggesties