Dvd
Nederlands

Flikken Maastricht. Seizoen 10

Victor Reinier (acteur), Angela Schijf (acteur)
Titel
Flikken Maastricht. Seizoen 10
Acteur
Victor Reinier Angela Schijf
Taal
Nederlands
Uitgever
TRC, 2015
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 495 min.
Aantekening
Nederlands gesproken
EAN
8718274546118

Besprekingen

Seizoen 10 van de politieserie van eigen bodem, die ieder jaar populairder wordt. Eerder werd de uitzending verzet naar primetime en werd het programma al uitgezonden in België en in Italië, in 2014 scoorde de serie zijn best bekeken aflevering (2,4 miljoen). De vaste cast bestaat al jaren uit onder meer Victor Reinier, Angela Schijf en Oda Spelbos. Nu Wolfs niet naar Milaan gaat, gaan hij en Eva weer samen aan het werk. Eva heeft haar handen vol aan de bescherming van officier van Justitie Jens Bols die bedreigd wordt en waarop zelfs een aanslag wordt gepleegd. Wolfs krijgt geen medewerking van politie en justitie (Bols!) en speelt eigen rechter als zijn dochter gevaar loopt nadat in de gevangenis haar identiteit bekend is geworden. In 2013 was het programma genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring, die het in 2014 uiteindelijk won. Voorlopig lijkt aan het succes voor Flikken Maastricht nog geen einde te komen. 11 afleveringen.

Over Victor Reinier

CC BY 2.0 - Foto van/door TBWA\Busted

Victor Reinier Nieuwenhuijzen (Amsterdam, 2 mei 1963) is een Nederlands acteur, scenarioschrijver, regisseur en presentator.

Biografie

Nieuwenhuijzens vader was de grafisch ontwerper Kees Nieuwenhuijzen en hij is een neef van de actrice Annet Nieuwenhuijzen. Hij studeerde af in 1989 aan de Amsterdamse toneelschool. Vervolgens studeerde hij een jaar aan de Gatelay/Poole Acting Studio in New York met de meisnertechniek.

Loopbaan

Sinds 1988 speelde Reinier in verschillende televisieseries, films en theaterproducties. Hij werd bekend in de jaren negentig door zijn rol als Dick Vledder in de populaire politieserie Baantjer. In 1997 won de serie de Gouden Televizier-Ring voor het beste programma op de Nederlandse televisie van dat jaar. In 1999 kwam er een televisiefilm met de cast van de serie: Baantjer: De Cock en de wraak zonder einde. De serie is gedurende 12 seizoene…Lees verder op Wikipedia

Suggesties