Boek
Nederlands

Ella wil groot zijn

Valerie Eyckmans (auteur), Mark Janssen (illustrator)
+1
Ella wil groot zijn
×
Ella wil groot zijn Ella wil groot zijn
In de reeks:
Ella; 2
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Kleine Ella wil groot zijn, zodat ze de wolken kan aanraken. Maar op haar tenen, op mama’s hoogste hakken of op papa’s schouders: ze komt niet hoog genoeg. Gelukkig maar! Vierkant prentenboek met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Groot zijn
Titel
Ella wil groot zijn
Auteur
Valerie Eyckmans
Illustrator
Mark Janssen 1974-
Taal
Nederlands
Uitgever
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
[24] p. : ill.
ISBN
9789462340824 (hardback)

Besprekingen

Kleine Ella wil groot zijn, zo groot dat ze de wolken kan aanraken. Ze gaat op haar tenen staan, op een krukje, op mama's hoge hakken, maar zelfs boven op papa's schouders kan ze de wolken niet aanraken. En dat is maar goed ook. Want wat gebeurt er als je in de wolken prikt? Juist! Dan gaat het regenen. Klein, vierkant kartonnen boekje met stevige bladzijden en twee behoorlijk scherpe hoeken. Vrolijk en herkenbaar verhaaltje over een ondernemend meisje dat op onderzoek uitgaat en haar grenzen leert kennen. De zwart omlijnde illustraties zijn in een vlotte, expressieve en speelse stijl getekend en met vrolijke, heldere kleuren ingekleurd. Tekst en illustraties passen goed bij elkaar. Aantrekkelijke uitgave voor oudere peuters en jonge kleuters. Vanaf ca. 4 jaar.

Ella wil groot zijn

Ella wil groot zijn, ze wil de wolken kunnen aanraken. Ze doet mama's schoenen met hoge hakken aan, ze gaat op papa's schouders zitten ... maar het lukt haar niet.
Zwak uitgewerkt thema. Pas op het einde weet je waarom Ella de wolken wil aanraken: ze blaast de wolken weg en daar is de zon ...
Ella is een schattig figuurtje, maar de zwarte omlijningen komen nogal hard over. Het boekje heeft een handig formaat met stevige blaadjes, maar heeft inhoudelijk weinig te bieden.