Boek
Nederlands

Hij die niet bestaat : een Vha'Rhymn novelle

Hij die niet bestaat : een Vha'Rhymn novelle

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De welp O’khani Kojvo (ik-persoon) groeit op onder bescherming van zijn moeder. Hij wordt steeds gepest door de andere welpen. Op de Zoutsteppe ontstaat onrust als welpen worden meegenomen en er mensen verschijnen. Kovja valt een mens aan. Hij gaat met de mensen mee, die hem de bijnaam Kinderdoder geven. Maar is deze naam wel terecht? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Hij die niet bestaat : een Vha'Rhymn novelle
Auteur
Valentijn Ringelberg
Taal
Nederlands
Uitgever
[Sint-Amands]: Hamley Books, 2021
134 p.
Aantekening
De novelle Hij die niet bestaat speelt zich af voor de roman Voorbij het Wederwoud en is een los te lezen avontuur over het noodlot dat hoofdpersonage Kojvo treft.
ISBN
9789463967655 (hardback)

Besprekingen

Novelle die vooraf gaat aan 'Voorbij het Wederwoud'* (2020), het eerste deel in de reeks 'De Raad van Vha’Rhymn'. In dit verdrietige verhaal komt O’khani Kojvo (ik-persoon) er als welp, jager, sentinel achter dat een naam een loodzware last kan zijn. Kojvo betekent ‘Hij die niet bestaat’ en helaas moet Kojvo aan den lijve ervaren dat hij als welp niet helemaal mocht bestaan zoals hij dat wilde. Dat de gedachte dat hij een veelbelovend jager zou worden, die onzichtbaar voor zijn prooi tijdens de jacht zou gaan zegevieren, niet bewaarheid werd. En dat hij als sentinel van zijn grote liefde, opperpriesteres in wording Oqoa, door verraad de schuld op zich moet nemen van haar twee doodgeboren welpen, van wie hij de vader is. Vanaf dat moment wordt hij verbannen uit de gemeenschap van de O’khana, waarbij hij tot overmaat van ramp gebrandmerkt wordt met de naam Kinderdoder. Een enerverend boek, los te lezen van het eerste deel, dat je in een zucht uitleest: spannend, intrigerende verhaallijn…Lees verder