Boek
Engels

A darker domain

Val McDermid (auteur)

A darker domain

In de reeks:
Genre:
De Schotse politie-inspectrice Karen Pirie onderzoekt de zaak van een sinds eind 1984 vermiste mijnwerker. Ondertussen stuit een onderzoeksjournaliste op nieuw bewijsmateriaal rond een ontvoeringzaak uit dezelfde periode, waarbij de dochter van een rijke zakenman vermoord werd teruggevonden en zijn kleinzoon spoorloos verdween. Karen wordt ook op deze zaak gezet.
Titel
A darker domain
Auteur
Val McDermid
Taal
Engels
Uitgever
London: HarperCollinsPublishers, 2019 | Andere uitgaves
394 p.
ISBN
9780007243310 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Karen Pirie werkt bij de Schotse politie aan zaken die vele jaren geleden onopgelost zijn gebleven, zogenaamde ‘cold cases’. Een kidnap die 22 jaar daarvoor is afgelopen met de dood van een moeder en de verdwijning van haar kind, wordt plotseling weer actueel wanneer in Italië een nieuw aanknopingspunt wordt gevonden. Karen wordt tegengewerkt door iemand met veel invloed, en bovendien moet ze proberen sneller te zijn dan een onderzoeksjournaliste. Na veel inspanning en frustraties slaagt zij erin de moord en de verdwijning op te lossen. Dit verhaal bevat weinig actie en weinig dialogen, waardoor het lezen ervan sterk vertraagd wordt. Het woordgebruik is echter vrij eenvoudig. De personen in het verhaal komen tot leven door de gedetailleerde beschrijvingen van hun karakter, maar ze vertonen weinig diepgang, de gebeurtenissen zijn steeds het belangrijkst. De afloop is tot op het laatste moment niet voorspelbaar, maar is uiteindelijk weinig bevredigend. De meeste lezers zullen het boek m…Lees verder

Over Val McDermid

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Val McDermid (4 juni 1955) is een Schots schrijfster van misdaadboeken. Ze is vooral bekend geworden met haar serie thrillers waarin Dr. Tony Hill de hoofdrol speelt.

McDermid is opgegroeid in het Schotse Kirkcaldy, waar ze de Kirkcaldy Highschool bezocht. Ze studeerde aan het St. Hilda's College aan de Universiteit van Oxford en ging na haar studie aan de slag als journaliste. Ook was ze korte tijd toneelschrijfster.

In 1987 behaalde ze haar eerste succes met de roman Report for Murder, de eerste in de reeks rond de lesbische journaliste Lindsay Gordon. Homoseksualiteit is een regelmatig terugkerend thema in haar boeken. Ze schreef ook een reeks rond de vrouwelijke privé-detective Kate Brannigan en een rond de profiler dr. Tony Hill, die de basis vormde voor de ITV-misdaadreeks Wire in the Blood.

Bibliografie