Boek
Nederlands

Het wonderlijke ei van Lady Nana

Twiggy Bossuyt (auteur), Isabelle Geeraerts (illustrator)
+1
Het wonderlijke ei van Lady Nana
×
Het wonderlijke ei van Lady Nana Het wonderlijke ei van Lady Nana
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Lady Nana is een beroemde kip die bijzondere eieren legt. Ze heeft bodyguards en heel veel fans. Maar thuis is ze vaak eenzaam. Als ze een gewoon wit ei legt, wil ze dat niet houden. Prentenboek met dynamische, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titel
Het wonderlijke ei van Lady Nana / Twiggy Bossuyt ; ill. en vormgeving Isabelle Geeraerts
Auteur
Twiggy Bossuyt
Illustrator
Isabelle Geeraerts
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2016
[30] p. : ill.
ISBN
9789462911147 (hardback)

Besprekingen

Flamboyante kip Lady Nana is beroemd, ze legt bijzondere eieren. Ze heeft fans, bodyguards en gaat vaak op de foto. Thuis is ze zichzelf, zonder schmink en mooie kleren. Daar is ze alleen. Ze zou wel iemand willen hebben om mee te knuffelen en te lachen. Dan voelt ze gerommel in haar buik: een ei! Dit is een gewoon, wit, stom ei. Dat ei hoeft ze niet... maar uiteindelijk zal juist dit doodgewone ei haar leven veranderen. Kleurrijk prentenboek vol drama over roem en eenzaamheid. De dynamische illustraties in gemengde techniek (aquarel, collage, digitale bewerking) knallen van de pagina’s af door de in elkaar vloeiende kleurencirkels en de figuren vol aangezette emoties en vele, met de hand geschreven uitroepen. De doorlopende tekst, in vlotte, korte zinnen, staat in een schreefloos lettertype in de prenten. Toch trekken de illustraties ondersteund met handgeschreven tekst, in zwart maar soms in kleur, de meeste aandacht. Fraaie gebonden uitgave. Prentenboek over de keerzijde van beroem…Lees verder

Het wonderlijke ei van Lady Nana

Dit boek over de kip, Lady Nana genaamd, begint flitsend. Lady Nana is een beroemdheid met enorm veel fans. De kleuren spatten uit het boek, de complimentjes overspoelen de bladzijden en de verschillende lettertypes spetteren. Dat Lady Nana populair is omwille van haar prachtige eieren, komen we al snel te weten.

Wanneer ze alleen is, neemt het boek donkere kleuren aan. Lady Nana is namelijk erg eenzaam. Hoewel ze alle personeel heeft dat een kip zich wensen kan, heeft ze niemand om echt van te houden. 'Nana' staat er in een rood hart op haar lichaam getatoeëerd. Ze heeft alleen zichzelf. En net in die eenzame tijd, legt ze ook nog eens een dood-ge-woon ei. Ze wil het niet! Haar personeel moedigt haar aan om het ei toch te houden, maar daar wordt Lady Nana nog bozer van. Ze smijt al haar spullen uit het raam, met het ei erbovenop.

Droevig gaat ze weg. Eenentwintig dagen lang zit ze op de hoogste berg. Ze huilt een hele zee bij elkaar en rolt er zelf uitgeput i…Lees verder