Na de dood van zijn partner wordt George, een Britse professor van middelbare leeftijd, verteerd door verdriet. Hij leeft in het verleden, eenzaam maar bijgestaan door zijn beste vriendin Charley die zelf worstelt met haar vergane schoonheid. Net wanneer George besluit dat het leven geen zin meer heeft, ontmoet hij de jonge student Kenny.
Titel
A single man / written and dir. by Tom Ford
Regisseur
Tom Ford
Naar het werk van
Christopher Isherwood
Componist
Abel Korzeniowski 1972-
Acteur
Colin Firth Julianne Moore Matthew Goode Nicholas Hoult
Taal
Engels
Uitgever
Cinéart, [2018] | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2009
Speelduur
ca. 99 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5414939062780 5051083132046
mooov

Over Tom Ford

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door nicolas genin from Paris, France

Thomas Carlyle "Tom" Ford (Austin, Texas, 27 augustus 1961) is een Amerikaans modeontwerper, filmregisseur, producent en scenarioschrijver.

Ford volgde een opleiding drama en toneel, gevolgd door een studie binnenhuisarchitectuur aan de Parson's School of Design tot 1986. Hij werkte daarna voor Perry Ellis en Cathy Hardwick, tot hij in 1990 aangenomen werd door Dawn Mello, artistiek directeur van modehuis Gucci.

Periode bij Gucci (1994-2004)

In 1994 werd het huis Gucci overgenomen door Investcorp, een bedrijf met als thuisbasis Bahrein. Ford werd aangeduid als Creative Director. Hij gaf Gucci een nieuwe boost door onder andere klassiekers van het merk in een modern jasje te steken en gewaagde reclamecampagnes te gebruiken. Seks stond vaak centraal in zijn collecties. Gucci werd door de jaren steeds succesvoller en groeide van een vrijwel failliet bedrij…Lees verder op Wikipedia