Boek
Nederlands

Voor altijd voor het laatst

Tjitske Jansen (auteur)
+1
Voor altijd voor het laatst
×
Voor altijd voor het laatst Voor altijd voor het laatst

Voor altijd voor het laatst

Genre:
Herinneringen van de schrijfster aan gebeurtenissen in haar leven die betekenis lijken te hebben omdat ze iets onthullen over haar persoonlijke ontwikkeling.
Titel
Voor altijd voor het laatst
Auteur
Tjitske Jansen
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Querido, 2015
113 p.
ISBN
9789021457642 (hardback)

Besprekingen

Een bundel 'flarden' uit het leven van de schrijfster (1971), herinneringen aan gebeurtenissen vanaf de peutertijd die betekenis lijken te hebben omdat zij zich deze nog zo helder voor de geest kan halen en ze iets lijken te onthullen over haar persoonlijke ontwikkeling. De bundel lijkt een poging die momenten uit een leven vast te houden die tot inzicht in de wereld of het eigen ik leidden, die aanleiding vormden voor 'ongepaste' vragen of opstandige meningen. De efficiënte stijl in deze min of meer anekdotische verhalen van soms nog geen halve bladzijde is die van korte zinnen, alles draait om de ervaring, het beeld, enkele woorden die gezegd werden, een ontdekking - zelden of nooit het waarom. De grotendeels ondramatische reeks eindigt met een langer fragment over een verblijf in een boeddhistisch centrum waar de schrijfster ook voor een oudere man zorgt, misschien niet toevallig een aanhanger van de Gurdjieff-beweging. Ze wordt daar 'een vrouw die zocht naar iets om te doen, denke…Lees verder

Over Tjitske Jansen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Emelha

Tjitske Jansen (Barneveld, 3 maart 1971) is een Nederlandse dichteres en schrijfster van teksten waarin ze poëzie, proza en theater combineert. Ze is een van de meest gevraagde dichters op scholen en festivals. Ze heeft zich in het bijzonder toegelegd op het lesgeven aan middelbare scholieren. Ze heeft een grote invloed gehad op zowel het schrijverschap als de performance van veel jonge dichters/performers na haar.

Biografie

Jansen werd geboren in Barneveld en woonde tussen haar 12de en 18de in verschillende pleeggezinnen. Ze deed vwo en studeerde cum laude af in beeldende kunst en theater aan de Hogeschool voor de kunsten Arnhem. Daarnaast deed ze een opleiding Nederlands aan de Radboud Universiteit Nijmegen, die ze echter niet afmaakte.

Voordat ze begon te dichten, was ze onder meer werkzaam als koopvrouw op de markt, serveerster, administratief medewerker en kokshulp.

Lees verder op Wikipedia