Boek
Nederlands

Bravo voor Boefini

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees de Boer (illustrator)
+1
Bravo voor Boefini
×
Bravo voor Boefini Bravo voor Boefini
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Boef verandert in Boefini en weet door een goocheltruc uit de gevangenis te ontsnappen. Agent gaat achter hem aan. Het wordt een dag vol goocheltrucs! Met kleurenillustraties. AVI M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Politie
Extra onderwerp
AVI 4
Leesniveau
AVI M4, AVI 4
Titel
Bravo voor Boefini
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2022
[48] p. : ill.
ISBN
9789401482004 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk verhaal in de serie over Agent en Boef voor beginnende lezers. Boef is Boefini geworden: een goochelaar die door een truc uit de gevangenis weet te ontsnappen. Agent gaat achter hem aan en weet hem, na een dag vol avontuur en goocheltrucs, uiteindelijk weer achter de tralies te krijgen. Met veel humor en gevoel voor taal geschreven. Met grappige illustraties in kleur. Tjibbe Veldkamp (Groningen, 1962) is een zeer bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Hij schreef meer dan vijftig boeken. Hij won eerder de prestigieuze Zilveren Griffel.Het boek maakt deel uit van de serie: 'Agent en Boef'. Voor beginnende lezers op AVI-niveau M4. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties