Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Bert en Bart en de zoen van de zombie

Tjibbe Veldkamp (auteur), Kees de Boer (illustrator)
+1
Bert en Bart en de zoen van de zombie
×
Bert en Bart en de zoen van de zombie Bert en Bart en de zoen van de zombie

Bert en Bart en de zoen van de zombie

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Bert en Bart zijn dol op lezen, vooral zombiestrips. Maar hun moeder wil dat ze sportiever worden en schakelt een gediplomeerd hersenperser in, die hun strips afpakt. Met wedstrijdjes kunnen ze de strips terugverdienen. Uit wraak wekken de jongens een zombieslavin tot leven.
Titel
Bert en Bart en de zoen van de zombie
Auteur
Tjibbe Veldkamp
Illustrator
Kees de Boer
Taal
Nederlands
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2017 | Andere uitgaven
103 p. : ill.
ISBN
9789047705109 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

In het Nederlandse Kinderboekenweekgeschenk van 2011 redden ‘superhelden’ Bert en Bart de wereld van verschrikkelijke Zurghs. In Bert en Bart en de zoen van de zombie zijn zij het zelf die gered moeten worden. Op verzoek van hun moeder Viola probeert dokter Dwangman, een gediplomeerd hersenperser in een witte jas met ijzeren sportbroek, namelijk om sportieve jongens van Bert en Bart te maken. En dat vinden de broers helemaal niets, want ze lezen liever de hele dag rustig in hun zombiestrips. Dokter Dwangman steelt echter alle strips uit hun kamer en leent ook de bibliotheek leeg zodat er voor de jongens maar een ding op zit: de sportieve strijd aangaan met die verschrikkelijke dokter Dwangman. Eén keer winnen, zo is beloofd, en alle strips zijn weer van hen. En dus beginnen Bert en Bart aan een hele reeks wedstrijden tegen de dokter en hun moeder: teenlopen, knotstikkertje, kinderbowlen. Helaas weten ze geen enkele wedstrijd te winnen.
Als ze ten einde raad de bibli…Lees verder
De moeder van Bert en Bart schakelt dokter Dwangman in, omdat ze graag wil dat haar kinderen sportief worden en niet de hele dag zombiestrips zitten te lezen. Het wordt een harde strijd tussen Bert en Bart en het behandelteam, bestaande uit dokter Dwangman en hun moeder, waarbij ze wedstrijdjes moeten doen als teenlopen, knotstikkertje en kinderbowlen. En Bert en Bart zijn al hun zombiestrips en bibliotheekpassen kwijt. Maar ze hebben een idee: het behandelteam veranderen in zombieslaven met behulp van het zombiehandboek, zodat ze hen kunnen verslaan. Het is nog een hele klus om niet een hele zombieplaag uit te lokken. Tweede boek over Bert en Bart*. Humoristisch verhaal over zombies, wedstrijden en zoenen. Eenvoudig leesbaar, ruime bladspiegel, prettig leesbaar groot lettertype. Met veel sfeervolle, kleurrijke illustraties die eveneens veel humor bevatten. Een erg leuke uitgave voor degenen die genoten hebben van het Kinderboekenweekgeschenk 2011. Zie ook www.bertenbart.nl. Voorlezen…Lees verder

Bert en Bart en de zoen van de Zombie

Bert en Bart doen niets liever dan zombiestrips lezen. Hun moeder is dit grondig beu en vraagt aan dokter Dwangmans om hen er van af te helpen. Wanneer de dokter hen ziet, verbiedt hij hen te lezen. Ze moeten heel veel sportoefeningen doen. Maar dat doen ze helemaal niet graag. De dokter zorgt ervoor dat al hun strips verdwijnen en hij neemt zelfs hun bibliotheekpasjes af. Ondertussen regelt de dokter met Viola, hun moeder, wedstrijden om hen van het lezen af te houden. Hij belooft hen dat ze hun strips terugkrijgen als ze winnen. Maar de dokter en Viola spelen vals waardoor Bert en Bart nooit winnen. Bert en Bart die een speciaal zombieboek met spreuken van de bibliothecaris leenden, hebben een spreuk gelezen die hen kan helpen. Ze beslissen een zombieplaag op hun tegenstanders af te sturen, en Zomba zal daarvoor zorgen.
Een zombieboek, weer eens wat anders om de kinderen aan het lezen te krijgen. Het is dan wel grappig dat het net om het bestrijden van 'lezen' gaat. Fantasie e…Lees verder

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (19 oktober 1962 te Groningen) is een Nederlandse schrijver.

Biografie

Tjibbe Veldkamp studeerde psychologie in Groningen. Hij werd wetenschapper. In 1988 gaf iemand hem de suggestie om eens kinderboeken te gaan schrijven. Na het lezen van Het marsepeinen varkentje van Russell Hoban wist hij dat hij ook zoiets wilde maken. In 1990 begon hij hier serieus mee en in 1992 verscheen zijn eerste boek, Een ober van niks. Dit maakte hij in samenwerking van illustrator Philip Hopman, met wie hij nog meerdere boeken zou maken. Ook werkt hij samen met illustrator Kees de Boer.

Van 1993 tot 2000 werkte Tjibbe Veldkamp voor Disneytijdschriften, waar hij schreef voor de Donald Duck en Disneyland. Sinds 2001 is hij fulltime schrijver en vertaler.

In oktober 2010 maakte de Bond tegen het vloeken zich boos om het taalgebruik in het kinderboek Tiffany Dop uit 2009. In een reactie van…Lees verder op Wikipedia

Suggesties