Boek
Nederlands

Hard en teder : Nederlandse en Vlaamse erotica

Titel
Hard en teder : Nederlandse en Vlaamse erotica / samengest. door Thomas Blondeau ; verhalen van Jojanneke van den Berge, Oscar van den Boogaard, Saskia de Coster ... [et al.]
Samensteller
Thomas Blondeau
Auteur
Jojanneke Van den Berge Oscar Van den Boogaard Saskia De Coster
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2011
212 p.
ISBN
9789044619171 (paperback)

Besprekingen

Bundel Nederlandstalige erotische verhalen, samengesteld door Thomas Blondeau. Naast luchtige vertellingen en meer lustopwekkende verhalen ook fantasievolle gedachten, die meestentijds vaardig worden verteld. Ilja Pfeijffer komt bijvoorbeeld met een aardig rollenspel rond een punkmeisje. Akim A.J. Willems wisselt het perspectief in het taboe van de vrijwillige verkrachting. Tess Franke beschrijft een dame die de kroonprins probeert te verleiden. Grethe van Greffen vertelt over de liederlijke lusten van een domineesvrouw. Verdere verhalen van J.A. Dautzenberg, Mensje van Keulen en Bas Heijne maken de bundel compleet. De samensteller eindigt met een naspel dat door zijn vrouwelijke collega Jojanneke van den Berge vanuit een ander perspectief als inleidend voorspel is geschreven. Aardige bundel erotische verhalen van hedendaagse literaire schrijvers waarbij de fantasie een belangrijke rol speelt. Normale druk. .

Over Thomas Blondeau

Thomas Blondeau (Poperinge, 21 juni 1978 – aldaar, 19 oktober 2013) was een Vlaamse schrijver, dichter en journalist. Hij studeerde aan de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Universiteit Leiden (literatuurwetenschap). Hij schreef voor onder andere Mare, Deng, De Revisor en Dif.

Na vele poëzievoordrachten en gepubliceerde korte verhalen, verscheen in 2006 zijn debuutroman eX, die met name in België goed ontvangen werd. Begin 2010 verscheen zijn tweede roman, Donderhart.

Op de Boekenbeurs Antwerpen speelde hij de 'boekendokter'. Gekleed in een doktersjas luisterde hij naar de kwalen van de boekenbeursganger en schreef hij boeken voor, als remedie voor de aandoening. Thomas Blondeau publiceerde ook 'voorschriften' op Cobra.be.

Thomas Blondeau overleed op 19 oktober 2013 onverwacht aan een aortaruptuur in zijn geboorteplaats Poperinge.

Roderik Six publiceerde in 2014 De boekendokter, waarin de recepten van Blondeau gebundeld…Lees verder op Wikipedia

Suggesties