Dvd
Nederlands
Fenna Kramer en de andere leden van het rechercheteam krijgen te maken met lastige zaken, maar ook hun privéleven zorgt voor problemen.
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, © 2017
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
ca. 418 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands voor slechthorenden
EAN
8719372004883

Besprekingen

Seizoen 6 (2017) van de Nederlandse politieserie met in de hoofdrol Wendy van Dijk als rechercheur Fenna Kramer. Fenna heeft hart voor de zaak, maar is impulsief en chaotisch en brengt daardoor soms zichzelf en haar collega's in gevaar. Per aflevering zijn er een of meer verhaallijnen en daarnaast is er een doorlopende verhaallijn over Fenna. In dit seizoen is haar strenge korpschef Carla Vreeswijk (Renée Soutendijk) vertrokken en wordt vervangen door Dries van Zijverden (Ali Ben Horsting), een ander soort mens. In de andere rollen onder meer Thijs Römer, Fockeline Ouwerkerk en Achmed Akkabi. Het eerste seizoen speelde zich af in Friesland en werd gemaakt met subsidie van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN), de volgende seizoenen zijn ergens in de Randstad gesitueerd. Sinds het einde van seizoen twee krijgt de serie meer waardering in de recensies en ook van de kijkers. Tien afleveringen. Uitgezonden door RTL4.

Over Thijs Römer

CC BY 3.0 - Foto van/door Frans Jansen

Thijs Römer (Amsterdam, 26 juli 1978) is een Nederlands acteur, producent en scenarioschrijver.

Loopbaan

Römer speelde in onder meer verschillende films en televisieseries van Theo van Gogh. In 2005 won hij een Gouden Kalf voor zijn rol als fotojournalist in 06/05 en in 2013 een Rembrandt Award voor zijn rol in Alles is familie.

Hij begon zijn carrière in 1999 als acteur binnen het theater. Zijn eerste rollen speelde hij in De Zeven Deugden: Doolhof en Orestes. In 2002 richtte hij met Michel Sluysmans, Niels Croiset, Kristen Denkers en regisseur Christiaan Mooij (medestudenten van de Amsterdamse Theaterschool) het theatergezelschap Annette Speelt op. Hij bracht met dit gezelschap onder meer stukken als De Perzen, Lucifer, Revuelutie en Othello. In 2012 en 2013 was Römer in het theater te zien in Cloaca onder regie van Gerard Rijnders. Van 1 t/m 11 augustus 2013 speel…Lees verder op Wikipedia

Suggesties