Boek
Nederlands

Als de liefde : novelle

Theodor Holman (auteur)
+1
Als de liefde : novelle
×
Als de liefde : novelle Als de liefde : novelle

Als de liefde : novelle

Genre:
‘Het is een tragikomische novelle,’ aldus Theodor Holman in een interview. ‘Het gaat over een man
die redelijk goed heeft geboerd, maar zijn begrafenisonderneming van de hand doet omdat hij nog één droom wil waarmaken: een nieuwe vrouw veroveren om met haar door Europa te reizen. Maar net als hij verliefd dreigt te worden, krijgt hij bericht van zijn eerste jeugdliefde die als blijkt te hebb
Titel
Als de liefde : novelle
Auteur
Theodor Holman
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hengelo]: Uitgeverij Sunny Home, 2022
127 p.
ISBN
9789077780084 (paperback)

Over Theodor Holman

Theodorus Cornelis (Theodor) Holman (Amsterdam, 9 januari 1953) is een Nederlandse schrijver, columnist, scenarioschrijver en radiopresentator. Hij werkte aan het begin van zijn carrière langere tijd als journalist bij Het Parool.

Biografie

Holman werd geboren als jongste zoon van een jurist in een Indisch milieu. Zijn vader was assistent-resident. Hij was student aan een pedagogische academie en volgde colleges Nederlands en geschiedenis aan de UvA. Korte tijd verdiende hij zijn boterham als leraar. Hij schreef in het verleden voor Propria Cures, de Volkskrant en Nieuwe Revu. Tegenwoordig (2005) schrijft hij een dagelijkse column over de actualiteit voor Het Parool en voor het weekblad De Groene Amsterdammer een column (onder het pseudoniem "Opheffer").

Werk

Vooral het sterk persoonlijke karakter van zijn columns valt op. Hij schreef in he…Lees verder op Wikipedia