Dvd
Nederlands

Pijnstillers

Tessa Schram (regisseur), Carry Slee (naar het werk van), Susan Radder (acteur)
Als de moeder van Casper (15), die bewust ongehuwd is, dodelijk ziek blijkt te zijn, verandert Caspers hele leven. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Vriendschap, Dood
Titel
Pijnstillers / regie Tessa Schram ; scen. Maria Peters & Tessa Schram
Regisseur
Tessa Schram
Naar het werk van
Carry Slee
Acteur
Susan Radder Gijs Blom Birgit Schuurman
Scenarist
Maria Peters
Componist
Sjoerd Limberger Quinten Schram Herman Witkam
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
97 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664113783

Besprekingen

Jeugddrama naar het boek* van Carry Slee, het regiedebuut van actrice Tessa Schram (Afblijven; Kruimeltje). De 15-jarige Casper heeft een mooi leven: hij kan goed overweg met zijn bewust ongehuwde moeder, hij heeft leuke vrienden en blinkt uit in muziek. Ook is hij verliefd op Sofie, maar zij ziet hem niet staan. Dan slaat het noodlot toe: zijn moeder heeft kanker en gaat misschien dood. Casper gaat op zoek naar zijn vader waarover zijn moeder alleen verteld heeft dat het een zwerver is. In de hoofdrollen Gijs Blom (Kankerlijers; Jongens), Birgit Schuurman en Raymond Thiry. Coen van Zwol (NRC 24-9-'14): 'Pijnstillers mist het emotionele bereik van Spijt! (over pesten). (...) Een verhaallijn minder had best gekund. (...) Is het soms niet genoeg dat je moeder kanker heeft? Dat redt de film: de relatie van Casper met zijn zieke moeder. Daar blijkt het leven niet maakbaar, hoe goed en braaf je ook je best doet. En dat maakt deze film naast educatief ook een beetje ontroerend.' Vanaf ca. 1…Lees verder

Over Tessa Schram

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Roy van Ingen

Tessa Schram (Amstelveen, 18 oktober 1988) is een Nederlands regisseuse en actrice. Ze is een dochter van de filmproducenten Dave Schram en Maria Peters. Ook haar broer Quinten is te zien in enkele Nederlandse producties.

In 2007 behaalde Schram haar schooldiploma aan het Amstelveen College. In 2009 regisseerde Tessa de film Hij (48 Hour Film Project te Utrecht) en won daarmee de publieksprijs. Verder regisseerde zij de videoclip van de titelsong van de speelfilm Razend uit 2011 van Dave Schram. De clip van Memory Steel werd gezongen door Schradinova. In 2011 regisseerde Tessa Sammie is zoek, een korte televisiefilm voor de KRO. Op 2 juli 2012 studeerde ze af als regisseur met de film Lost and Found aan de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). Verder regisseerde ze ook de films Pijnstillers en Kappen! (naar de boeken van Carry Slee) en een aantal afleveringen van de jeugdserie SpangaS.

Film…Lees verder op Wikipedia